Ana SayfaGüncelHDP ve DBP’nin referandum programı: 15 kentte ‘Hayır’ mitingi

HDP ve DBP’nin referandum programı: 15 kentte ‘Hayır’ mitingi

HABER MERKEZİ – HDP, HDK, DBP, DTK ve TJA’nın referandum kampanyası  kapsamında düzenleyeceği miting ve etkinliklerin takvimi açıklandı. 15 kentte bölgesel düzeyde mitingler, 66 merkezde ise halk buluşmalarının gerçekleştireceği programın startı Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne ile Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra’dan verilecek.

16 Nisan’da düzenlenecek ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu için ‘Hayır’ kampanyası yürüten HDP, HDK, DBP, DTK ve TJA’nın yapacağı ortak etkinliklerinin takvimi açıklandı.

Kampanya etkinliklerinin startı 29 Mart günü HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne ve HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra’dan verilecek. HDP Eş Başkanları ve tutuklu milletvekilleri seçim araçları ile selamlanacak.

Kampanya kapsamında 15 kentte bölgesel düzeyde mitingler, 66 il ve ilçede de halk buluşmaları gerçekleştirecek.

Hazırlanan program HDP tüm il ve ilçe örgütlerine gönderildi.

“2015’ten bu yana ‘Tek Adam Yönetimine’ karşı yürüttüğümüz mücadeleyi Referandum sürecinde Hayır’ı örgütleyerek sürdürüyoruz” ifadelerine yer verilen genelgede “Hayır çizgisinde ısrar etmenin, yeni bir yaşam için ortaya konulan ısrar olduğu” vurgulandı.

Genelgede şu ifadelere yer verildi:

Geride bıraktığımız Newroz, Temmuz 2015’ten bugüne uygulanan bütün katliam, yerinden etme, siyasi soykırım, baskı ve zulüm uygulamalarının hükümsüz kılındığı bir Newroz oldu. Halkımızın iradesine ve geleceğine sahip çıkarak, siyasi temsilcisi olan bizlere de daha önde ve daha aktif olunması gerektiği mesajını vermiştir. Bizler de ilgili yapılarımızda bu mesajı değerlendirerek planlamalar çıkarmış bulunmaktayız.

Dihaber’de yer alan habere göre programdaki mitingler için en kısa sürede ilgili kurumlara başvuruda bulunulacak.

İstanbul mitingi 9 Nisan’da

Marmara 1’inci bölgede 29 Mart tarihinde Edirne ile startı verilecek olan program kapsamında, 30 Mart 7 Nisan tarihleri arasında Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli’nde yerel etkinlikler, karşılamalar ve konvoy çalışmaları yürütülecek. 8 Nisan tarihinde Kocaeli’nde, 9 Nisan İstanbul’da merkezi mitingler gerçekleştirilecek. Mitinglere Ahmet Türk, Filiz Kerestecioğlu, Gülistan Koçyiğit, Berdan Öztürk, Serpil Kemalbay gibi isimler konuşmacı olarak katılacak. Aynı bölgede 10-15 Nisan tarihleri arasında İstanbul, Balıkesir, Çanakkale’de yerel düzeydeki etkinlikler sürdürülecek. Etkinliklere Sırrı Süreya Önder katılacak.

Marmara 2’nci Bölge programı da 29 Mart tarihinde HDP Milletvekillerinin tutuklu bulunduğu Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde start alacak. 30-31 Mart’ta İstanbul’da yine yerel etkinlikler düzenlenecek. 1 Nisan tarihinde Bursa’da miting düzenlenecek.

8 Nisan’da İzmir mitingi

Ege-Batı Akdeniz bölgesi için çıkarılan program 29 Mart’ta İzmir’deki yerel etkinliklerle start alacak. 31 Mart ve 1 Nisan’da Muğla’da yerel etkinlikler düzenlenecek. 2 Nisan’da Aydın’da miting gerçekleştirilecek ve mitinge HDP milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş ile Aycan İrmez konuşmacı olarak katılacak. 8 Nisan’da İzmir’de miting yapılacak. Mitinge HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Ertuğrul Kürkçü, Pervin Buldan ve HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu konuşmacı olarak katılacak. 9 Nisan tarihinde de Nadir Yıldırım ve Beyza Üstün’ün konuşmacı olarak katılacağı Antalya mitingi gerçekleştirilecek.

Çukurova’nın birçok ilinde etkinlik

Çukurova bölgesinde 30 Mart tarihindeki çalışmalar Maraş’taki yerel program ile başlayacak. Ertesi gün Antep’te aynı program yapılacak. 1 Nisan’da Hatay’da, 2 Nisan’da Adıyaman, 8 Nisan’da Adana, 9 Nisan’da Mersin’de miting düzenlenecek. Adana’daki miting bölgesel miting şeklinde tasarlanıyor.

Final mitingi 15 Nisan’da Diyarbakır’da

Bölgede ise mitingler 30 Mart tarihinde Kars’tan başlayacak. Program kapsamında 31 Mart, 1-3 Nisan tarihleri arasında Digor, Tuzluca, Doğubayazıt, Diyadin, Ağrı, Patnos, Malazgirt, Bulanık, Muş, Karlıova, Bingöl, Karakoçan, Dersim, Ergani gibi yerellerde şehir ve kent turları gerçekleştirilecek.

11 Nisan’da Batman’da miting düzenlenecek. Mitinge Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder, Gülcihan Şimşek konuşmacı olarak katılacak. 13 Nisan’da Hakkari-Yüksekova’da, 14 Nisan’da ise  Van’da, Osman Baydemir, Dilek Öcalan, Pervin Buldan, Onur Hamzaoğlu ve Leyla Güven’in katılımı ile miting düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Mardin ve Şırnak’ın merkez ve ilçelerinde de mitingler düzenlenecek. 30 Mart’ta Şırnak’ta başlayacak program kapsamında 2 Nisan’da Silopi, Cizre, Nusaybin, Kızıltepe, Ceylanpınar, Viranşehir, Siverek, Hilvan, Urfa, Suruç, Birecik konvoylar eşliğinde gezilecek.

Kampanyanın finali ise 15 Nisan’da Diyarbakır’da düzenlenecek miting ile yapılacak.