Ana SayfaGüncelHDP Sözcüsü Baydemir: Ferman padişahınsa ‘Hayır’ hepimizindir

HDP Sözcüsü Baydemir: Ferman padişahınsa ‘Hayır’ hepimizindir

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, “Bu paket derman değil, bu paket fermandır. Ferman padişahınsa ‘Hayır’ deme hakkı hepimizindir” dedi.

HDP’nin Meclis Grup toplantısında Parti Sözcüsü Osman Baydemir, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Konuşmasını Kürtçe ve Türkçe olarak yapan Baydemir, ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumuna ilişkin olarak “Bu paket derman değil, bu paket fermandır. Ferman padişahınsa ‘Hayır’ deme hakkı hepimizindir” dedi.

AKP’lilerin Almanya mitinglerine izin verilmemesi üzerine Almanya ile Türkiye arasında başlayan gerginliğe ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Baydemir, “Ne diyorlar Almanya için, ‘faşizm’ diyorlar. Süphanallah…” dedi ve iktidarın bu durumdan da mağduriyet çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Baydemir’in konuşmasından satır başları şöyle:

Kanla yeni bir iktidar yarattılar

Kanla yeni bir iktidar yarattılar. 6 milyon insanın oyunu almış HDP’ye karşı dokunulmazlıkları kaldırılarak bir darbe gerçekleştirdiler. Yetmedi milletvekillerimizi, eş sözcülerimizi ve parti sözcümüzü cezaevine attılar. Buradan içerideki başta eş başkanlarımız olmak üzere milletvekillerine binlerce kez selam olsun.

Bu kürsü asla susmayacak

Simalar değişse de asla ve kata direniş ve özgürlük ruhunu yok edemeyeceksiniz. Bu kürsü asla susmayacaktır. Sözümüzü mutlaka ben insanım diyen herkese ulaştırmanın gayreti içinde olacağız.

Almanya için faşizm diyorlar, Süphanallah…

Ne diyorlar Almanya için faşizm diyorlar. Süphanallah…Bunların hali neno yetim sahibi politikasıdır. Her şeyden mağdur oluyorlar. İnsanlara el açarak yardım topluyordu ve Neno yetim sahibiydi. Yıllarca Neno hep yetim sahibiydi. Belediye Başkanı oldum Neno yetim sahibiydi. Bu yetimler hiç bitmedi. Neno hakkın rahmetine kavuştu ve geride bir servet bıraktı. 15 yıldır iktidardasınız mağdursunuz. Mitinglerimizi yasaklıyorsunuz, milletvekillerimizi tutukluyorsunuz, Şırnak’ı yerle bir ediyorsunuz yine mağdursunuz. Kusura bakmayın bu yüz teşhir oldu.

İşkenceyi savunan müsveddeleri sandığa gömelim

İşkenceyi savunanlar müsveddenin kendisidir. Arkadaşlarımıza dedim ki bu müsveddeleri çöpe atalım kabul etmediler. Yok dediler çöp kirlenir. O zaman ne yapalım 16 Nisan’da bu müsveddeleri sandığa gömelim

Bunlar sabıkalı hırsızlardır. İki ayaklı kedilerden sandığı korumak için bütün halkımıza sandığı koruma altına almaya çağırıyorum.

Bi xwedê tepeden tırnağa faşizm çukurunun içindesiniz

Bu hesap dönecek. Kibirin gururun esiri olan, kendi çıkarlarını toplumun çıkarı önüne çıkaran bu siyasetçilerden çektiği kadar bu memleket başka bir şeyden çekmedi. Ne istediniz de bu toplum size vermedi. Yetmedi şimdi tek parti tek adam yönetimi inşa etme arayışı içindeyiz. Buna hayır diyenleri baskılıyorsunuz, içeri atıyorsunuz. Demirtaş’ları, Yüksekdağ’ları içeride tutmaya devam ediyorsunuz. Hayır demek darbeye destekmiş, çukura düşmekmiş. Bi xwedê siz tepeden tırnağa faşizm çukurunun içindesiniz

Seçilmişlerin yerine kayyum atayacaklar. Ha kayyum ha zıkkım. Kayyumunuza da zıkkımınıza da Hayır.

Bu paket derman değil, bu paket fermandır. Ferman padişahınsa ‘Hayır’ deme hakkı hepimizindir. Taybet anayı katledenlere, bir yudum su diyenleri öldürenlere bir kez daha hayır diyoruz.

Şengal

Şengal’de yaşananlar buradaki fitne fesadın sonucudur. Kendilerinin yapamadıklarını fitne fesadı, Kürdün eliyle yapmaya çalışıyorlar. Hayır demek bu fitne ve fesada karşı çıkmaktır. Ezidiler 74 fermana uğradı. Bir kez daha toprakları savunmalıyız. Bütün Kürtlere sesleniyoruz. Dedelerin ve babaların düşmanından çocuklarına dost olunmaz. Bu oyunu boşa çıkarmaya mecburuz” dedi. Kürt büyüklerinin isimlerini tek tek sayarak, “Onlar bize ne diyordu bir olun birlik olun bunu yapmak zorundayız” dedi.

Özgürlük halayını Diyarbakır’da, İstanbul’da ve Ankara’da çekeceğiz.Bu halayda Eş Başkanımız Demirtaş sazıyla sözüyle, milletvekillerimiz belediye başkanlarımız bu halayın içinde olacaklar. Gün ola hayrola, şerler def ola. 16 Nisan hayırlara vesile ola.

Previous post
8 Mart'a giden kadın sendikacıların otobüsü devrildi: 7 kişi yaşamını yitirdi
Next post
KA.DER: OHAL'de karne hazırlayacak ortam kalmadı