Ana SayfaGüncelHDP’li Feleknas Uca’ya ‘Gönüllü muhabirlik’ cezası

HDP’li Feleknas Uca’ya ‘Gönüllü muhabirlik’ cezası

HABER MERKEZİ – Mahkeme, geçen sene JINHA’ya destek olmak için ‘Gönüllü muhabirlik’ yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca’ya “emre itaatsizlik” iddiasıyla para cezası verdi.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) 2016 yılı Ağustos ayında, basına yönelik baskılara karşı durmak amacıyla “Gönüllü Muhabirlik” kampanyası başlatmıştı.

6 kentte sürdürülen kampanya kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca da 17 Ağustos günü kadın haber ajansı JINHA’da muhabirlik yapmıştı.

Uca, o gün ‘Önderliğime, toprağıma ve özgürlüğüme sahip çıkıyorum’ sloganıyla Sümerpark’ta Barış Anneleri’nin başlattığı oturma eylemi ve açıklamasını takip edip, röportaj yapmıştı.

Polisler hem açıklamaya hem de eyleme müdahale etmişti.

Uca hakkında başlatılan soruşturma kapsamında İdare Mahkemesi tarafından “emre itaatsizlik” gerekçesiyle 219 lira para cezası kararı verildi.

“Bu tutanak trajikomik”

Gün boyu gazetecilik yaptığını ve bu cezanın trajikomik olduğunu ifade eden Uca, Gazete Şûjin’e şunları söyledi :

O gün ben gün boyu gazetecilik yaptım, kadınlardan röportaj aldım. Polisler açıklama ve oturma eylemi için benimle müzakere etmek istediklerinde ‘bugün ben gazeteciyim’ yanıtını verdim. Ama bana gönderilen tutanakta ‘Emre aykırı hareket etmek’ sözü geçiyor. Ben o gün annelerin oturma eylemine sadece röportaj almak için katıldım, bizlere ceza vermek için her türlü yolu deniyorlar. O gün ayrıca annelerin dışarıda ne açıklama yapmasına ne de oturmalarına izin verdiler. Kadınlar resepsiyon salonunda oturma eylemlerini yaptılar. Bu tutanak trajikomik.