Ana SayfaGüncelHDP’nin Newroz afişleri toplatıldı: ‘Örgütü simgeleyen renkler meşrulaştırılıyor’

HDP’nin Newroz afişleri toplatıldı: ‘Örgütü simgeleyen renkler meşrulaştırılıyor’

HABER MERKEZİ – HDP Şanlıurfa İl Örgütü tarafından kentteki billboardlara asılan “Newroz piroz be” yazılı Newroz afişleri, afişteki sarı-kırmızı-yeşil renkler gerekçe gösterilerek toplatıldı.

HDP Şanlıurfa İl Örgütü’nün kentteki billboardlara astığı Newroz afişleri ve dağıttığı el ilanları mahkeme kararı ile toplatıldı.

Urfa 2. Sulh Ceza Mahkemesi afişleri toplama gerekçesi olarak afişlerde yer alan sarı kırmızı yeşil renkler gösterdi. Mahkeme bu renklerle “PKK’yi simgeleyen renklerinin meşrulaştırıldığını” iddia etti.

Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

Bahsi geçen bilbordlarda Nevruz etkinliklerinin simgesi durumunda bulunan Demirci Kava resimli ‘Newroz piroz be kutlu olsun’ HDP ibaresi bulunan, sağ tarafında sarı kırmızı yeşil fuların, zafer işareti yapan insan eli içerisinde sarılı bulunduğu ve alt kısmında yüzleri görünmeyen, sadece elleri görünen ve çok sayıda zafer işareti yapan insan elinin yer aldığı pankartların olduğu, sarı kırmızı yeşil renklerin PKK-KCK terör örgütünü simgeleyen renklerden oluşan fuların sarılarak bir zafer ve direniş hareketi olarak gösterilmeye çalışılarak PKK- KCK terör örgütünü simgeleyen renklerin meşrulaştırılmaya çalışıldığından pankartın 3713 sayılı terörle mücadele kanunun 7’inci maddesince toplatılmasına yasaklanmasına ve görüldüğü yerde el konulmasına karar verildi.