Ana SayfaGüncelHDP’ye medya ambargosu ‘delindi’, Önder Fox’ta konuştu: “Kürtler neden ‘Evet’ desin?”

HDP’ye medya ambargosu ‘delindi’, Önder Fox’ta konuştu: “Kürtler neden ‘Evet’ desin?”

HABER MERKEZİ – Uzun bir aradan sonra HDP’ye yönelik medya ambargosu Fox TV aracılığı ile delindi. Kanala konuk olan Sırrı Süreyya Önder referandum sürecini değerlendirdi, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekti. “Demirtaş izliyor, kendisine selam gönderiyorum” diyen Önder, “Cezaevlerindeki açlık grevlerini görünür kılmak ve kendi üzerlerindeki tecridi kırmak için bugün o eş başkan açlık grevine girecek” dedi. Önder ayrıca Pazartesi günü Adalet Bakanı ile görüşeceklerini de söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Fox’ta “Çalar Saat” isimli programa konuk oldu.

Bu vesileyle medyadaki HDP ambargosu da ‘delinmiş’ oldu.

Çünkü Demokrasi İçin Birlik’in ‘Mart Ayı Basında Hayır Raporu’na göre bugüne dek 17 ulusal kanalın canlı yayınlarında Cumhurbaşkanlığına 169, AKP’ye 301,5 saat ayrılırken HDP’ye bir dakika bile yer verilmedi.

  Ekranda 'Hayır' yok: AKP 301,5 saat canlı yayındaydı, HDP'ye hiç yer verilmedi

Fox’ta İsmail Küçükkaya’ya konuşan Önder, referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsmail Küçükkaya ve Sırrı Süreyya Önder

Referandum değerlendirmesi

Tutuklu vekillerin ziyaret edilmesinin engellendiğine dikkat çeken Önder, “Paşa gönlüm böyle istedi” sözünü dile getirerek, bu tutumun ‘başkanlık sisteminin fragmanı’ olduğunu söyledi.

Önder “’Daha fazla yol yapalım’ diyorlar. Bu, Karayolları Genel Müdürlüğünün konusu. Demokrasiyi örtmeye yol yapıyorlar” dedi.

“Ankara’daki bir masa, Rize’deki bir dere hakkında karar vermemeli” diyen Önder, “İstedikleri başkanlık değil, başkan sistemi. -lık yok. İstedikleri sistemde, denge denetleme mekanizmaları yok” yorumunu yaptı.

“Türkiye’nin 81 değil, 80 vilayeti var; Şırnak’ı haritadan sildiler”

Söyleşi esnasında Küçükkaya’ya “Türkiye’nin kaç vilayeti var?” diye soran Önder, sunucunun “81” yanıtını vermesi üzerine şunları söyledi:

81 değil, 80 vilayeti var. Şırnak’ı haritadan sildiler. Kürtler neden ‘Evet’ desin? Taybet Ana’nın cenazesi günlerce sokaklarda kaldı. Kürt neden ‘Evet’ desin? İnsanlar çocuklarının cenazelerini dondurucularda sakladı.

Önder’in programdaki değerlendirmesinden öne çıkan kimi kısımlar da şöyle:

‘Özerklik’ tartışması

Dokunulmazlıklar sürecinde binlerce itham yapıldı. Mahkemeler açıldı. Aylar geçti. Tek suçlama, propaganda. Kadir Topbaş, “İstanbul özerk olmalıdır” dedi. Biz, bunu ülkenin tamamına istediğimiz için suçlandık, tutuklandık.

Demirtaş’a selam

Demirtaş izliyor, kendisine selam gönderiyorum. Mehter Marşı ile İzmir Marşı arasındaki tahterevalliden daha farklı bir önerisi olan bir partinin eş başkanı bugün cezaevinde. Ve bugün o eş başkan açlık grevine girecek; cezaevlerindeki açlık grevlerini görünür kılmak ve kendi üzerlerindeki tecridi kırmak için.

“Hükümetle irtibatınız koptu mu?” sorusuna yanıt

Çok seyrek. Adalet Bakanı, ısrarlı randevularımıza yanıt verdi. Pazartesi günü ben ve Pervin Buldan kendisiyle görüşeceğiz.


Gazete Karınca
Previous post
CHP’li Sarıhan: Açlık grevlerini önlemek amacıyla Adalet Bakanlığı adım atacak mı?
Next post
KADAV'dan cezaevindeki kadın ve çocuklar için ihtiyaç kampanyası