Ana SayfaGüncelHollanda, Çavuşoğlu’nun ardından Aile Bakanı’na da salon vermedi

Hollanda, Çavuşoğlu’nun ardından Aile Bakanı’na da salon vermedi

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya da Hollanda’da konuşma yapması için salon verilmedi.

Hollanda, Roterdam kentinde ‘referandum’ programı yapmak isteyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya da konuşma yapması için salon vermedi.

BBC Türkçe’deki habere göre Bakan Sayan’ın Cuma günü öğleden sonra, Hengelo kentinde AKP taraftarları ile bir araya geleceği salonun, “başka bir gerekçe” ile kiralandığı ortaya çıktı.

Salon sahibi, “Belediye başkanı ile görüşerek, salonu kiraya vermeme kararı aldık” dedi.

İşletmeci, rezervasyon iptali kararında, Rotterdam’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yapacağı toplantı konusunda yaşanan tartışmaların da etkili olduğunu söyledi.

AKP Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi, Perşembe günü sosyal medya üzerinden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayan’ın, Cuma günü Hollanda’ya geleceğini duyurmuştu.

Hengelo Belediye Başkanı Schelberg, sahte bir gerekçe ile salon sahibi ve kendisinin oyuna getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Hollanda hükümetinin, Türk bakanların ülkelerinde kampanya yapmasını istemediğine işaret eden Schelberg, “Bu ziyaretin gerçekleşeceğini düşünmüyorum” dedi.

Bu gelişmenin ardından Bakan Sayan’ın Hollanda’ya gelip gelmeyeceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

İptaller

Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasıyla Almanya ile Türkiye arasında başlayan gerginlik, Türkiyeli bakanların ülkedeki ‘referandum’ toplantılarının iptal edilmesiyle krize dönüşmüştü.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da Almanya’daki Türklere yönelik düzenleyeceği referandum mitingleri art arda iptal edilmişti.

Köln’de katılması planlanan referandum etkinliği iki kez iptal edilen Bakan Zeybekçi de daha sonra özel bir mülkiyet olan Köln kent merkezinde bir otelin toplantı salonunda referandum etkinliğini yapabilmişti. Çavuşoğlu ise ülkedeki Türkiye Konsolosluğu’nda etkinlik yapmak zorunda kalmıştı.

Karşılıklı ithamlarla büyüyen kriz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’yı ‘Nazi’ uygulamaları ile suçlaması ve Almanya’nın bu suçlamalara “Bu tür benzetmeler sadece Nazilerin insanlığa karşı işlediği suçları önemsizleştirmeye yarar” yanıtı vermesiyle derinleşmiş durumda.

Almanya’daki iptalleri İsviçre ve Hollanda gibi ülkeler izlemiş, buralarda da Türkiyeli bakanların ‘referandum’ mitingleri iptal edilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İngilizce yayın yapan Kom News’e Twitter’da sansür
Sonraki Haber
YAŞAM EYLEMİ | Yapmamak yapmaktan daha zordur.