Ana SayfaGüncelHürriyet’te ‘değişim’ sürüyor: Fiket Bila geldi, Tolga Tanış gazeteden ayrıldı

Hürriyet’te ‘değişim’ sürüyor: Fiket Bila geldi, Tolga Tanış gazeteden ayrıldı

HABER MERKEZİ – “Karargah Rahatsız” haberi sonrası Hürriyet’te Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin görevini Fikret Bila’ya devrederken, bu görev değişimi sonrasında Tolga Tanış, gazete ile yollarının ayrıldığını duyurdu.

“Karargah Rahatsız” haberinin ardından tepkilerin hedefi haline gelen Hürriyet Gazetesi, genel yayın yönetmenliği görevinde değişikliğe gidilmişti.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’in görevini bugün Fikret Bila’ya devrettiği açıklanmıştı.

Bu görev değişiminin ardından, gazeteden bir de ayrılık haberi geldi.

Yaklaşık 7 yıl  Hürriyet’in Washington Temsilciliği’ni yürüten ve iki ay önce görevini Cansu Çamlıbel’e devreden Tolga Tanış, gazeteyle yollarının ayrıldığını duyurdu.

Ayrılık kararını çalışma arkadaşlarına mesajla bildiren Tanış, şunları söyledi:

Hürriyet’ten ayrılıyorum. Sizlerle çalışmak benim için bir onurdu. Profesyonelliğiniz dışında esirgemediğiniz dostluğunuz için de sizlere çok teşekkür ederim. Bir gün tekrar yollarımızın kesişmesi dileğiyle…

Tolga Tanış, IŞİD’in silah ve bomba yapımında kullandığı kimyasalları Türkiye’deki şirketlerden aldığına dair iddialara ilişkin yazı kaleme almış, Türkiye’nin iç savaştan önce en son 2008 yılında gerçekleşen Suriye’ye amonyum nitrat ihracatının 2016 yılına kadar nasıl devam ettiğini Hürriyet’teki köşesinde yazmıştı.

Tanış, bu haberiyle dikkatleri üzerinde toplamış, Washington Temsilciliği görevini iki ay önce Cansu Çamlıbel’e devretmişti.

‘Karargah Rahatsız’ haberi

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın Genelkurmay Başkanlığı’nda eleştirilere karşı verilen yedi cevabı içeren “Karargâh rahatsız” başlıklı kulis haberi üzerine hükümet cephesinden ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan sert açıklamalar gelmişti.

Haberin ardından savcılık “cunta” soruşturması başlatırken, Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de görevden alınmıştı.

  Hürriyet’te ‘Karargah Rahatsız’ değişikliği: Gazetenin yayın yönetmenliğine Fikret Bila getirildi
Previous post
Polis ve zabıta çay satan üç çocuğu darp ederek gözaltına aldı, malzemelerine el koydu
Next post
İşkence fotoğrafları ortaya çıkan Abdi Aykut tutuklandı