Ana SayfaDünyaİki genç ‘gey gibi görünüyorsunuz’ denilerek tutuklandı

İki genç ‘gey gibi görünüyorsunuz’ denilerek tutuklandı

HABER MERKEZİ – Tunus’ta iki erkek ‘gey gibi göründükleri’ gerekçesiyle hapis cezası aldı ve ‘anal muayene’ işkencesine maruz bırakıldı.

Tunus’ta 20 yaşındaki Achref ve 21 yaşındaki Sabri, 7 Aralık’ta Sousse şehrinde, Tunus Ceza Yasası’nın eşcinselliği suç olarak tanımlayan 230. maddesi uyarınca tutuklandı.

kaosgl’nin Fransa’daki L’Express dergisini kaynak yer verdiği habere göre tutuklanan iki genç 8 aylık hapis cezasına çarptırıldı.

Acref ve Sabri’yi şikayet eden polis memuru onların gey olduğundan şüphelendiğini, ‘gey gibi göründüklerini’, eşcinsel kişilerin ülkenin üstünde bir ‘lanet’ olduğunu öne sürdü.

Dergiye konuşan Achref, polislerden birinin “Erkek arkadaşınla bir şey mi yapıyordun?” dedikten sonra Sabri’yi ve kendisini tokatlamaya başladığını ve suçlamaları kabul eden bir ifade imzalattığını belirtti.

Hazırlanan iddianamede iki erkeğin sokakta ‘eşcinsellik’ yaptığı iddia edilerek suçlanıyor.

Tunus yasaları gereği verilen kararın önümüzdeki ay onanması gerekiyor.

‘Anal muayene’ işkencesi

‘Anal muayene’ işkencesine maruz kaldıklarını da söyleyen Achref, ‘muayene sonuçları negatif’ çıkmasına rağmen hakimin kendilerine ceza verdiğini belirtti.

Tunus’ta ‘anal muayene’ işkencesi sıklıkla uygulanıyor. 2015 yılında da 22 yaşındaki bir genç, eşcinsel ilişkiye girerek ülkenin anayasasını ihlal ettiği gerekçesiyle bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Genç ‘eşcinselliğinin kanıtlanması’ gerekçesiyle zorla ‘anal muayene’ işkencesine de maruz kalmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Barbaros Şansal hakim karşısına çıktı
Sonraki Haber
9 yaşındaki çocuk, okulda aldığı ders sonucu istismara uğradığını anladı