Ana SayfaGüncelİşkence fotoğrafları ortaya çıkan Abdi Aykut tutuklandı

İşkence fotoğrafları ortaya çıkan Abdi Aykut tutuklandı

HABER MERKEZİ – Koruköy’de gözaltına alınan ve işkence fotoğrafları ortaya çıkan Abdi Aykut ve Doğanlar köyü muhtarı tutuklandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy’de işkence gördüğü fotoğraflar ortaya çıkan Abdi Aykut ve Doğanlar köyü muhtarı Muzaffer Sarı tutuklandı.

Savcılıkta ifadeleri alınan Sarı ve Aykut, “örgüte yardım ve yataklık etmek” iddiasıyla tutuklanırken

Sabi Bayhan ise serbest bırakıldı.

Aykut’un avukatı: Sağlık raporuna rağmen tutuklandı

Dosyada gizlilik kararı olduğu için tapelere erişemediklerini dile getiren avukatı Rıdvan Alp, Abdi Aykut’un tutuklanma gerekçesini dahi tam olarak bilemediklerini söyledi.

Avukat Rıdvan Alp’in müvekkili hakkında dihaber’e yaptığı açıklamalar şöyle:

12 Şubat tarihinde 2 kişi Abdi Aykut’un evinde öldürülmüş. Aykut da bu kişilere yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Fakat Abdi Aykut o tarihte amcasındaydı. Amcası da bunu doğruladı. Yasak boyunca kendisinde kaldığını belirtti.

Sağlık durumu çok kötü bunu defalarca dile getirmemize rağmen savcı tutuklanmasını istedi. 18 Şubat tarihinde Aykut’un Jandarma Karakolu’nda işkence gördüğüne dair Sezgin Tanrıkulu bir fotoğraf paylaşmıştı. Biz de hastanede gördüğü tedavileri de mahkemeye sunduk. Zaten Göğüs Cerrahı uzmanı da 10 gün sonra tekrar kontrole gelmesi gerektiğin söylemişti raporlarda. Hastane evraklarından nasıl bir şiddete maruz kaldıkları belliydi. Sağlık durumu cezaevinde kalmaya elverişli olmadığını zaten ortaya koyuyor.

Jandarma Karakolu’nda gözümün önünde yemek yiyemediğini gördüm. Zorladım biraz ama midesinin bulandığını ve yiyemediğini söyledi. Doktor 4 ilaç yazmıştı, bunları kendisine ulaştırdık. Fakat yemek yiyemediği için tok karınla kullanması gereken ilaçları da alamıyor.

‘Tutukluk kararına itiraz edeceğiz’

Tutukluluk durumuna itiraz edeceklerini de söyleyen Alp, şöyle devam etti:

Dosyada gizlilik kararı olduğu için dosyada ne var ne yok bilmiyoruz. Gizlilik kararına da itiraz edeceğiz. Zaten somut bir delil de yok. Zorlama iddialar var. Tekrar tutukluluk kararına itiraz edeceğiz. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunacağız.

Ne olmuştu?

İki haftadır ablukanın sürdüğü Nusaybin Koruköy’de işkence ve infaz iddiaları gündeme gelmişti.

Tanık anlatımları ve ortaya çıkan görüntüler iddiaları doğrularken, köylülerden Abdi Aykut’un da işkence edildiğine dair fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu işkence gören Aykut’a ilişkin fotoğrafı sosyal medya üzerinden paylaşırken, bu fotoğrafa yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akut’un PKK’lilere yardımda bulunduğunu iddia ederken “Hukuk devletinin dışında hiçbir şey yapılmıyor” diyerek görüntüleri savunmuştu.

  Soylu, işkencenin fotoğrafını savundu: 'Hukuk devletinin dışında hiçbir şey yapılmıyor'