Ana SayfaGüncelİstanbul Otogarı’nda engelli kadın cinsel istismara maruz kaldı

İstanbul Otogarı’nda engelli kadın cinsel istismara maruz kaldı

HABER MERKEZİ – Büyük İstanbul Otogarı’nda bir otobüs firmasının iki şoförü, işitme engelli 20 yaşındaki bir kadını cinsel saldırıya maruz bıraktı.

İstanbul Esenler’de bulunan Büyük İstanbul Otogarı’nda bir otobüs firmasının şoförleri Mehmet E. ile Serhat O.’nun 2 Aralık 2016’da işitme engelli 20 yaşındaki bir kadını cinsel saldırıya maruz bıraktığı ortaya çıktı.

Habertürk’ün haberine göre Kayseri’den İstanbul’a gelen büyük bir yolcu otobüsü firmasının 2 şoförü yolcuları bıraktıktan sonra 20 yaşındaki bir kadını metroya kadar bırakabileceklerini söyleyerek otobüse aldı.

Otobüs, dış yıkama için otogardaki bir akaryakıt istasyonuna yanaştı. Mehmet E. kadına cinsel saldırıda bulundu. Diğer şoför ise otobüsün kapılarını kitledi.

Saldırının ardından işitme engelli kadın güvenlik görevlilerine, tecavüze uğradığını söyledi.

Cinsel saldırı, darp ve gasp

Yüzde 40 engelli raporu olan kadın, Mehmet E.’nin kendisine “İstanbul kötü ve güvensiz bir yer” diyerek yardımcı olmak istediğini söylediğini belirtti.

Kadın ifadesinden şunları aktardı:

Direndim, boğazımı sıktı. Termosla kafama vurdu. Arkada yatan kişi (muavin) bu sırada uyanmadı. Diğer şoför ise bizi izleyip gülüyordu. Yıkama bitince perona yanaşan otobüsten beni indirmediler. Sonra beni metroya bıraktılar. Metroda engelli kartımı ararken çantamdan 400 TL paramı da aldıklarını fark ettim. Şikâyetçiyim.

33’er yıl hapis istemi

Otobüs firmasının 2 şoförü hakkında, otobüslerine aldıkları işitme engelli bir genç kadına tecavüz ettikleri suçlamasıyla dava açıldı.

Polis, 2 şoförü de gözaltına aldı. Mehmet E. tutuklanırken, diğer şoför Serhat O. adli kontrolle serbest kaldı.

Biri tutuklu 2 sanığa, ‘cinsel saldırı’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlarından 33’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.