Ana SayfaGüncelİstanbul’dan Diyarbakır’a ‘Hayır’lı şarkılar haritalandı

İstanbul’dan Diyarbakır’a ‘Hayır’lı şarkılar haritalandı

ANKARA – #HayırİçinÇal kampanyası kapsamında 16 Nisan’daki referanduma yönelik yapılan ‘Hayır’ şarkıları haritalandı.

16 Nisan’da gerçekleşecek olan ‘başkanlığı’ da içeren anayasa referandumu için ülkenin birçok yerinden farklı ve yaratıcı #Hayır çalışmaları ve kampanyaları yürütülüyor.

Bunlardan biri de müzisyen olan olmayan herkesin ‘Hayır’ için şarkılar yapıp klipler çektiği #HayırİçinÇal kampanyasıydı.

Tek adama inat çok sesli olalım. Masalarla bardaklarla ritm tutarak, çalgılarımızla şarkılar çalarak dev bir #hayır orkestrası kuralım! Siz de yaptığınız #hayır şarkısını, mırıldanmasını #HayırİçinÇal hashtagi ile paylaşıp bu dev orkestraya katılın!

Bu davetle başlatılan kampanyaya yurdun her yerinden onlarca şarkıyla karşılık verildi.

Son olarak şarkıların hepsi ‘Hayır Şarkıları Haritası’nda toplandı.

Görüştüğümüz kampanya yürütücüleri ‘şarkı haritası’na ilişkin şunları söyledi:

Biz çağrıyı ilk yaptığımızda zaten birkaç hayır şarkısı yapılmıştı. Biz de bu çağrıyla hem daha fazla şarkı üretmeye teşvik etmek hem de üretilen şarkıların bir yerde derlenip toplanması amacıyla yola çıkmıştık. Beklediğimizden çok daha fazla üretim oldu. Bizi sevindiren yalnızca müzisyenlerin değil daha önce eline hiç enstrüman almamış insanların da şarkılar söyleyip klipler çekmesi oldu. Çünkü kampanyaya çağrıyı masalarla bardaklarla ritm tutalım diye yapmıştık ve dönüşler tam da bu şekilde oldu. Hayırlı şarkılar aynı zamanda çalışma yapan herkes için oldukça motive edici oldu. Pazaryerlerinde, sokaklarda hayır şarkıları söyleyerek çalışmalar yapılıyor. Şarkıların da katkısıyla şenlikli bir kampanya yürütülüyor. Yapılan şarkıların daha görünür ve kolay erişilebilir olması için tüm şarkıları bir harita altında topladık. Şarkı geldikçe haritayı güncelleyeceğiz. Umarız 16 Nisan’a kadar bu motivasyonla devam ederiz ve hayırlı bir gelecek kazanırız.


‘Hayır Şarkıları Haritası’na buradan erişebilirsiniz.