Ana SayfaGüncelKadın Eserleri Kütüphanesi’nden 27. yıl konseri

Kadın Eserleri Kütüphanesi’nden 27. yıl konseri

HABER MERKEZİ – Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı, 27. kuruluş yılı dolayısıyla 19 Nisan’da bir konser düzenliyor.

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı, 27. kuruluş yılı nedeniyle 19 Nisan 2017 Çarşamba akşamı saat 20:00’de konser düzenleyecek.

Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konserde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve konuk solistlerin katılımıyla, Figen Çakmak, Semra Öztan, Mine Mucur, Serpil Günseli ve Aslıgül Ayas’tan oluşan 5 Kalp Grubu sahne alacak.

Haldun Dormen ve Behzat – Süheyl Uygur’un onur konuğu olarak katılacağı geceye konuk sanatçı olarak katılacak isimler ise; Barış Kömürcüoğlu, Bülent Ay, Erdal Çelik , Nebi Birgi ve Recep Aktuğ.

Kadın Eserleri Kütüphanesi

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı, kuruluş senedinde de belirttiği gibi “Kadınların geçmişini iyi tanımak, bu bilgileri bugünün araştırmacılarına derli toplu bir şekilde sunmak ve bugünün yazılı belgelerini gelecek nesiller için saklamak” amacıyla Jale Baysal, Aslı Davaz, Şirin Tekeli, Füsun Ertuğ Yaraş ve Füsun Akatlı tarafından kuruldu.

Vakıf, var olan malzemenin yitirilme veya yok edilme tehlikesinin bilinciyle, yazılı, işitsel, görsel ve üç boyutlu materyalleri/belgeleri toplayarak koleksiyon ve arşivlerini oluşturuyor.