Ana SayfaGüncel‘Kadının Hak Arama Rehberi’ raflarda yerini aldı

‘Kadının Hak Arama Rehberi’ raflarda yerini aldı

HABER MERKEZİ – Avukat Altın Mimir’in, kadınlara yaşamın her alanında hukuki olarak yardımcı olmak amacıyla kaleme aldığı ‘Kadının Hak Arama Rehberi’ raflarda yerini aldı.

Avukat Altın Mimir, kadınların sahip olduğu tüm temel hakları ‘Kadının Hak Arama Rehberi’ adlı kitapta bir araya getirdi.

Doğan Kitap etiketiyle basılan basılan kitap, kadının çalışma yaşamından, evliliğe, annelikten ev içi emeğine kadar yasalarda kendi lehine ya da aleyhine bilmesi gereken başlıkları büyük bir titizlikle okuyucuya sunuyor.

Kitap sadece hukuksal hakların bir araya getirildiği bir çalışma niteliği taşımıyor. Aynı zamanda kadınlara yönelik ayrımcılığın yasalardan ve geleneklerden kaynaklanan tarihinin de aktarıldığı bir rehber.

Kitapta çalışma hayatında kadınların önüne engel olarak çıkartılan en önemli konulardan biri olan hamilelik durumunda kadının yasak hakkı, kadınların gece vardiyasında çalıştırılmaları, iş yerinde cinsel taciz gibi birçok önemli konu yer alıyor.

“Farklılılar hayatın rengi”

Altın Mimir, kadın haklarını savunurken yazma amacını şu sözlerle açıklıyor:

Bu kitap kesinlikle erkek düşmanlığı yapmak için yazılmamıştır. Bilakis, farklılıkların hayatın rengi olduğu, aynılığın sıkıcılığı ve daha önemlisi yaratılışımızın iki cinsiyet üzerine kurulmuş olmasının bizim irademizin çok ötesinde ve derinliğinde olduğu bilinciyle, kadın ve erkeğin birlikte yürüyüşünün yılmaz savunucusu olarak esas amacım, bu yürüyüşün sağlıklı ve konforlu olmasını sağlamak…

 

 

 

  'Hayır Hayır Demektir': "Sustukça canlarına okunmasından usanan kadınlar için özsavunma kitapçığı"
  'Tarihin yazmadığı' destansı kadınların hikayesi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yeni KHK yolda
Sonraki Haber
Emniyet'in 'gizli' belgesi mahkemede: 'PYD'nin ülkemize karşı herhangi bir eylemine rastlanılamamıştır'