Ana SayfaGüncelKaos GL, The Guardian’ın ‘LGBT kahramanları’ listesinde

Kaos GL, The Guardian’ın ‘LGBT kahramanları’ listesinde

HABER MERKEZİ – The Guardian’ın “2017’nin LGBT kahramanları” listesinde Kaos GL Derneği de yer aldı.

Britanya’nın önde gelen gazetelerinden The Guardian 13 Şubat’ta okuyucularından uluslararası LGBT kampanyaları ile ilgili farkındalık yaratma amacıyla “2017 yılının LGBT kahramanları” için aday göstermelerini istedi.

Okurlarından gelen aday önerilerini değerlendiren Guardian seçtiği listeyi geçtiğimiz günlerde yayımladı.

“Queer Çalışmaları” dersi ile aday gösterilen Kaos GL Derneği de yayımlanan listede yer aldı.

“Kaos GL Türkiye’de ilke imza attı”

Kaos GL Derneği’ni aday gösteren Ömer Akpınar gerekçelerini şöyle açıklamıştı:

Kaos GL’yi akademik düzeydeki dayanışmasından dolayı aday gösteriyorum. Kaos GL 2013 yılında Ankara Üniversitesi’nden queer çalışmaları dersi başlattı. Türk hükümeti muhalif seslere dönük bir cadı avı başlattı ve bunun sonucunda ülkedeki çok sayıda akademisyen ihraç edildi. Ankara Üniversitesi son akademik sessizleştirme dalgasının merkez üssüydü. Önümüzdeki dönem Queer Teori dersini yürütmesi planlanan akademisyen işini kaybetti.

Kaos GL, akademik özgürlük ve bağımsızlık için dayanışmayı örgütlüyor. Muhalif olmanın işinizi kaybetmek anlamına geldiği bir ülkede bu çalışmaların çok özel bir tür aktivizm olduğunu düşünüyorum.

Kaos GL’nin çalışmaları bununla sınırlı değil. 2 milyondan fazla Suriyeli mültecinin yer aldığı ve sahici bir iltica politikasının olmadığı bir ülkede LGBTİ mültecileri desteklemesi çok kıymetli. Ayrıca Kaos GL akademik çalışmalarını hakemli akademik bir dergiye dönüştürerek Türkiye’de bir ilke imza attı.

Diğer adaylar

Aday gösterilip Guardian’ın listesinde yayınlananlar arasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısına katılarak LGBTİ mültecilerin durumuna ilişkin konuşan Suphi Nahas, Brezilyalı eşcinsel milletvekili Jean Wyllys, Trans vlogger Chase Ross ve dünya genelinden başka aktivist ve oluşumlar da yer alıyor.


Kaynak: Kaos Gl