Ana SayfaGüncelKemal Kurkut’un vurulma anının videosu da ortaya çıktı

Kemal Kurkut’un vurulma anının videosu da ortaya çıktı

HABER MERKEZİ – Üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un Diyarbakır Newrozu’nun düzenlendiği alanda polislerce vurulduğu ana ilişkin fotoğraflardan sonra videosu da ortaya çıktı. Videoda Kurkut’un onlarca polis arasında açılan ateşle vurulduğu görülüyor.

Diyarbakır’da 21 Mart’ta düzenlenen Newroz kutlamasında genç bir kişi kontrol noktasında polis tarafından açılan ateşle öldürülmüştü.

Öldürülen gencin İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut olduğu öğrenilmişti.

Diyarbakır Valiliği olayın ardından “’Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim’ diyerek elindeki bıçakla alana koştuğu için canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden müdahale edilmiştir” açıklamasını yapmıştı.

Ancak vurulma anına dair dihaber’in ortaya çıkardığı görüntülerde elinde bıçak ve yarı çıplak vaziyette kontrol noktasında polislerle tartışan Kurkut’un daha sonra noktayı geçerek koşmaya başladığı ve polisin o sırada açtığı ateşle yaşamını yitirdiği anlaşılmıştı.

Kurkut’un polislerce vurulduğu ana ilişkin yayımlanan fotoğraflardan sonra olay anının videosu da ortaya çıktı.

Yine dihaber’in paylaştığı videoda da Kurkut’un onlarca polis arasında vurulduğu görülüyor:

 

Ne oldu?

Valilik, üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un Diyarbakır Newrozu’nun düzenlendiği alana ‘elinde bıçakla girmek istediği sırada canlı bomba şüphesi’ ile polis tarafından açılan ateşle yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Ancak Kurkut’un ‘yarı çıplak halde’ öldürülüşü fotoğraflara yansımış, aile de Valiliğin iddiasını yalanlamıştı.

Olayla ilgili bir açıklama yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da “Böyle sonuçlanmasını istemezdik. Üzücü bir olay, konu her boyutuyla soruşturuluyor” demişti.




Önceki Haber
Diyarbakır'daki düşük 'Evet' oranını öğrenen Erdoğan: 'Bu iyi mi şimdi?'
Sonraki Haber
Guardian: Türkiye'de tutuklu gazeteciler gülünç suçlamalar ve tecritle karşı karşıya