Ana SayfaGüncelKerestecioğlu: Avrupa’da reddedilen Türkiye değil AKP

Kerestecioğlu: Avrupa’da reddedilen Türkiye değil AKP

HABER MERKEZİ – HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Türkiye ile Hollanda arasında süren diplomatik krize ilişkin AKP’li bakanların tutumunu eleştirerek “Siz bu ülkelere, Türkiye’nin, halkımızın yararına olacak diplomatik veya ticari görüşmeler yapmaya gitmiyorsunuz. AKP propagandası yapmaya gidiyorsunuz. Sonra da sanki bu ülkeler Türkiye’yi reddetmiş gibi krizin yükünü yurttaşa yüklüyorsunuz. Aslında reddedilen Türkiye değil AKP” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hollanda ile yaşanan diplomatik krize de değinen Kerestecioğlu, “Aslında reddedilen Türkiye değil AKP’dir” dedi.

Kerestecioğlu, yaşanan krize ilişkin şunları söyledi:

Bu referandumu kendisi icat ettiği halde, bu referandumda bütün ‘Hayır’ diyenleri bir de terörist ilan eden bir iktidar hangi demokrasiden söz edebilir! Yine güya Avrupa’ya posta atılarak küçük bir ‘milliyetçi oyları konsolide etme oyunu’ oynanırken, her türlü anlaşmaya devam ediyorlar! Avrupa’da aşırı sağ nasıl Müslümanları düşman gösteriyorsa, AKP de sürekli Avrupalıları, kendi dışında herkesi düşman gösteriyor.

Ömer Çelik diyor ki “Bu Avrupa krizi kararsız oyları ‘Evet’e çevirmiş”! Böyle mi gerçekten, bununla ilgilendiği mi var insanların! Sokaklarda binlerce dükkan kapanıyor, insanlar alışveriş yapamıyor. Binlerce işsiz var! Turizmciler atılan bu “postalardan” bezmiş durumdalar? Halkımızın gerçek gündemi bu değil. Bir kaç evet çıksın diye savaş ilan etmedikleri yer kalmadı.

Şu anda bize en çok zarar veren şey ekonomik kriz ve Suriye’de olanlar… İşte asıl konuşulmasını istemedikleri bunlar. Bu yüzden de referanduma kadar bu “faşist Avrupa” malzemesiyle oyalanacaklar. Avrupa’daki ırkçılar da kendi seçimleri için aynı malzemeyi kullanacak. Ancak maya artık tutmuyor ve herkes bıktı bu mağduriyet yalanlarından!

‘Reddedilen Türkiye değil AKP’

Siz bu ülkelere, Türkiye’nin, halkımızın yararına olacak diplomatik veya ticari görüşmeler yapmaya gitmiyorsunuz. AKP propagandası yapmaya gidiyorsunuz. Sonra da sanki bu ülkeler Türkiye’yi reddetmiş gibi krizin yükünü yurttaşa yüklüyorsunuz. Aslında reddedilen Türkiye değil AKP.

Dolayısıyla portakal ezerek, lale çiğneyerek kimseyi kandıramazsınız artık! Herkese ama herkese zarar veriyorsunuz; yurt dışındaki vatandaşlarımızı da her türlü ırkçı tehdide açık hale getirerek zarar veriyorsunuz; yurdumuzdaki insanlara da turizmi baltalayarak, bu ülkeyi güvensiz kılarak ve ekonomiyi geri dönülmez bataklara saplayarak zarar veriyorsunuz.

BM raporu

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komisyonu’nun Türkiye’ye ilişkin yeni bir rapor yayımladığını da hatırlatan Kerestecioğlu, bu konuda ise şunları kaydetti:

Raporda; Türkiye’de, Güneydoğu’da son 18 ayda yürütülen askeri operasyonlar sırasında aralarında “800 güvenlik görevlisinin de bulunduğu 2 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği, ciddi insan hakları ihlalleri yaşandığı ve 355 binden fazla insanın yerinden edildiği” ifade ediliyor. Bu bilanço, bizlerin de defalarca anlatmaya ve olmasını önlemeye çalıştığımız, AKP’nin bilançosudur.

  'Kıyamet' yorumu yapılmış, 'dehşete düştük' denilmişti: Madde madde BM raporu
  BM 'dehşete düştü': Cizre, Sur ve Nusaybin raporunda 'Kıyamet benzeri bir tablo' yorumu