Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu hükümete sordu: Kaç ByLock kullanan milletvekili var?

Kılıçdaroğlu hükümete sordu: Kaç ByLock kullanan milletvekili var?

HABER MERKEZİ – Hükümete darbe girişiminin ardından çok tartışılan ByLock kullanıcılarının açıklanması çağrısı yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Fetullah’la mücadele ettiğini söyleyen iktidar ByLock kullanıcıları listelerini açıklamıyor. Neden? Kaç milletvekilleri var bunların ByLock’çu; 100 mü, 150 mi, 180 mi? Onun için açıklamıyorlar” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çok tartışılan ByLock kullanıcılarıyla ilgili çağrı yaptı.

Hüriyet’ten Hande Fırat ve Rifat Başaran’ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ByLock kullanan milletvekillerinin açıklanması için hükümete seslendi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

ByLock listelerini kamuoyuna açıklasınlar. Madem Fetullahçılık suç, bu listeleri niye gizli tutuyorlar, süratle açıklasınlar. Açıklamamak suçtur. Bakın biz bunu istiyoruz, Fetullah’la mücadele ettiğini söyleyen iktidar ByLock kullanıcıları listelerini açıklamıyor. Neden? Kaç milletvekilleri var bunların ByLock’çu; 100 mü, 150 mi, 180 mi? Onun için açıklamıyorlar. Öğretmeni atıyorsun, kaymakamı atıyorsun, işadamının mal varlığına el koyuyorsun…

Açıkla da, kim bunlar herkes öğrensin, siyasi ayağını bilelim. Siyasi ayağı niye yok? Bunları devlete kim yerleştirdi, paralel devlet kurmalarına kim izin verdi? Resmi Gazete’de atama listelerine bakın kimin imzası var görürsünüz. Savcıların, Cumhuriyet’in ilkelerine sahip çıkıp, paralel devlet yapılanması konusunda siyasi ayağı ortaya çıkarmak için daha cesur olmaları lazım. Savcılar görevlerini yaptıkları zaman Türkiye’de asıl o zaman Gülen örgütü ile mücadele edilmiş olacak.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Referandumda ‘hayır’ın önemini vurgulayan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

‘Hayır’ çıkarsa Türkiye güzel bir tablo ile karşılaşacak, rahat bir nefes alacak, demokrasi daha da güçlenecek, parlamenter sisteme olan güven daha da artacak, halkın parlamentoya sahip çıktığı algısı giderek güçlenecek.

‘Evet’ çıkarsa bugünkü tablo artarak devam eder. Bunun bir vebali vardır. ‘Evet’ oyu kullananlar, kaosa sürüklenen bir tablonun vebalini üstleneceklerdir. Emin olun çocuklarına, torunlarına hesap dahi veremeyeceklerdir. 12 Eylül’den daha despot bir anayasa geliyor. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği olmayacak.




Önceki Haber
MHP tabanının oyları ‘Evet’e mi ‘Hayır’a mı gidecek?
Sonraki Haber
Almanya'da Newroz kutlandı, Alman Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı