Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan “Hayır oyu çıkarsa ne olur” cevabı

Kılıçdaroğlu’ndan “Hayır oyu çıkarsa ne olur” cevabı

HABER MERKEZİ – 16 Nisan referandumunda “‘Hayır’ oyu çıkarsa ne olur” sorusunu cevaplayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Türk milletinin ‘biz demokrasiye bağlıyız’ söylemi tescillenmiş olur. Cumhurbaşkanı biz seçtik, 2019’ a kadar görevinde kalacak denmiş olur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’da yaptığı konuşmada 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda ‘Hayır’ çıkması durumunda neler olacağına değindi.

Kılıçdaroğlu’nun sözleri şöyle:

‘Hayır’ oyu çıkarsa ne olur? Şu olur. Türk milletinin ‘biz demokrasiye bağlıyız’ söylemi tescillenmiş olur. Cumhurbaşkanı biz seçtik, 2019’ a kadar görevinde kalacak denmiş olur. Başbakan görevini yapacak, muhalefet partilerinin genel başkanları da seçilmiştir görevlerini yapacaklar denir. TBMM seçildi, fesih yetkisi vermiyoruz, herkes yerinde olacak mesajı verilir. Bizim dünya kadar sorunumuz var; fındık üreticisinini, şeker pancarı üreticisinin, esnafın sorunları var. Kardeşim bu memleketin sorununu çözün mesajı vereceksiniz. ‘Hayır’ın hayırlı tarafı vardır, ‘Evet’in de vebali vardır…

Her biriniz torunlarınıza gidip ‘bu ülkede demokrasiyi askıya almak istediler, biz hayır dedik’ diyeceksiniz… Benim bir sorumluluğum var ve bunu her aşamada yerine getirmeye çalışıyorum…

Türkiye bir maceranın içine sokulmamalı. Büyük ve saygın bir ülke Türkiye. Hukukun üstünlüğünden ve demokrasiden gelir bu büyüklük… Bize düşen görev demokrasiyi savunmak.




Önceki Haber
Ortaokulda 'çıplak arama' iddiası: 4 öğretmen açığa alındı
Sonraki Haber
Newroz öncesi operasyonlar: 3 kentte en az 55 gözaltı