Ana SayfaGüncelKurkut’un taziyesinde konuşan HDP’li Pir: Bu olay tesadüfen olmadı

Kurkut’un taziyesinde konuşan HDP’li Pir: Bu olay tesadüfen olmadı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Newrozu’nda polis tarafından vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un Malatya’daki taziyesinde konuşan HDP Milletvekili Ziya Pir, “Bu olay tesadüfen olmuş bir olay değildir. Newroz’un başarısız olması için yapıldı” dedi ve olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir, İmam TAŞÇIER, HDP ve DBP’li yöneticilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaş, Diyarbakır Newrozu’nun kutlandığı Newroz Parkı’na gelmek isterken, Evrim Alataş Caddesi üzerinde üzeri yarı çıplak olmasına rağmen “canlı bomba şüphesi” iddiasıyla polis tarafından vurularak öldürülen İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut’un taziyesine katıldı.

Malatya Merkez Battalgazi ilçesi Dolamantepe Mahallesi’nde kurulan taziye çadırında aile bireyleri taziyeyi kabul etti.

dihaber’de yer alan habere göre taziyede konuşan Kurkut’un amcası Yusuf Kurkut, yeğeninin öldürmesini ‘açık bir infaz’, ‘yaşam hakkı ihlali’ olarak değerlendirdi ve savcılığın bağımsız bir soruşturma başlatmasını talep ettiklerini söyledi.

Amca Kurkut’un ardından konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Pir, şöyle konuştu:

Bu olay tesadüfen olmuş bir olay değildir. Newroz’un başarısız olması için yapıldı. Umarım bu katliam son olur. Gözleri kan bürümüş bir iktidar ile karşı karşıyayız. Referandumda evet çıkması için her şeyi yapıyorlar.


  Tanık anlatımları ve detaylarıyla Kemal Kurkut cinayeti
  Kemal Kurkut cinayeti: Diyarbakır Barosu ve İHD'den açıklama
  Kemal Kurkut'un vurulma anının videosu da ortaya çıktı
  Newroz ve Kemal Kurkut: Bir sevincin boğazımızda kalan pişmanlığındayız