Ana SayfaGüncelKurtulmuş’tan Gülen konusunda ‘ikna olmayan’ Alman istihbaratına tepki

Kurtulmuş’tan Gülen konusunda ‘ikna olmayan’ Alman istihbaratına tepki

HABER MERKEZİ – Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Almanya istihbaratı başkanının “Darbenin arkasında Gülen’in olduğuna ikna olmadık” sözleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘Nazi’ ithamları dolayısıyla eleştiren Almanya Başbakan adayı Martin Schulz’un ‘Küstahlık’ nitelemesine dair açıklamalarda bulundu.

Almanya’nın dış istihbarat teşkilatı Federal Haberalma Servisi’nin (BND) Başkanı Bruno Kahl’ın, Türkiye’deki darbe girişiminden Gülen yapılanmasının sorumlu olduğundan ‘şüphe ettiği’ yönündeki açıklamasına Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’tan yanıt geldi.

Kurtulmuş ayrıca Almanya Başbakan adayı Martin Schulz’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kriz sürerken Hollanda’ya sık sık ‘Nazi’ yaftalamasında bulunmasını “küstahlık” olarak nitelendirmesiyle ilgili de konuştu.

Bakanlar Kurulunun ardından konuya dair konuşan Kurtulmuş, Bruno Kahl ve Martin Schulz’un açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi:

Alman İstihbarat Teşkilatı Başkanı Bruno Kahl’ın 15 Temmuz darbe teşebbüsünde FETÖ izine rastlanmadığını ya da Türkiye’nin FETÖ’nün bu işin arkasında olduğuna dair ifadelerinin inandırıcı, ikna edici olmadığını söylediği cümleler gerçekten hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. FETÖ’nün bu işin arkasında olduğunun ispat edilebilmesi için 250 kişinin değil 250 bin kişinin mi ölmesi gerekirdi?

Bunun hangi akla hizmet söylenmiş bir söz olduğunu anlamakta zorlandığımızı ifade etmek isterim. Bu, bir adım daha Türkiye karşıtlığını ileriye götürmek, FETÖ’ye tamamıyla arka çıkmak demektir.

SPD’nin başbakan adayı olacak olan Sayın Schulz’un söylediği sözler de gerçekten kabul edilebilir sözler değildir. Bütün bunları bir telaşla söylenmiş, Türkiye’nin referandum kampanyasına ilişkin, burada ‘evet’ çıkmamasına ilişkin bir telaşla söylenmiş sözler olarak kabul ettiğimizi de ifade etmek isterim.

Ne olmuştu?

Almanya’da Başbakanlığa bağlı dış istihbarattan sorumlu Federal Haberalma Servisi’nin Başkanı Bruno Kahl, Türkiye’deki darbe girişiminden Gülen yapılanmasının sorumlu olduğundan ‘şüphe ettiğini’ söylemişti.

Kahl, Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Gülen yapılanmasının olduğu konusunda kendilerini “çeşitli yollardan ikna etmeye çalıştığını ancak bunun şu ana kadar gerçekleşmediğini” ifade etmişti.

  Alman istihbaratının 'şüphesi' var: Darbenin arkasında Gülen'in olduğuna ikna olmadık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kriz sürerken Hollanda’ya sık sık ‘Nazi’ yaftalamasında bulunmasına bir tepki de Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) genel başkanlığına seçilen Martin Schulz’dan gelmişti.

Schulz, Erdoğan’ın sözlerini “küstahlık” olarak nitelemiş, “Dost bir ülkenin cumhurbaşkanının bu ülkenin başbakanını bu şekilde aşağılaması küstahlıktır” demişti.

  Schulz ve Merkel'den Erdoğan'ın 'Nazi uygulaması' sözlerine tepki



Önceki Haber
David Rockefeller 101 yaşında öldü
Sonraki Haber
Susam Sokağı’nın yeni karakteri otizm ile mücadele eden bir kukla olacak