Ana SayfaBilim ve TeknolojiMocha içmek odaklanma süresini uzatıyor

Mocha içmek odaklanma süresini uzatıyor

HABER MERKEZİ – Çikolata ve süt ile yapılan bir kahve türü olan Mocha üzerinde yapılan araştırmalar odaklanmanıza yardımcı olmak için oldukça kusursuz bir içeçek olduğunu söylüyor.


Çeviri-Derleme: LOKMAN SAZAN


Çikolata ve kahve en büyük kötü alışkanlığızsa size iyi haberimiz var.

New York Clarkson Üniversitesi’nin yeni araştırmasına göre Mocha (çikolata ve süt ile yapılan bir kahve türü) içmek herhangi bir şeye odaklanma süresini uzatıyor.

Araştırmacılar Mocha’nın içinde bulunduğu kahve ve çikolata kombinasyonunun odaklanmanıza yardımcı olmak için oldukça kusursuz bir içeçek olduğunu söylüyor.

Clarkson Üniversitesi’nde araştırmacı olan Ali Boolani’nin Georgia Üniversitesi’yle birlikte yaptığı testlerde, “Demlenmiş kakao tüketiminin düşünsel çalışma ile kaygı, yorgunluk ve enerji hissiyatı üzerinde odaklanma, motivasyona yönelik güçlü etkileri var” sonucunu veriyor.

Boolani, Mocha’nın etkisini şöyle tanımlıyor:

Kakao beyne kan akışını arttırarak düşünsel dikkati yükseltir. Kafein tek başına kaygı ve endişeyi tek başına arttırabilir. Bu özel çalışma, kakaonun kaygı ve endişe artışını azalttığını saptamıştır.

Yaklaşık bir yıl süren bu çalışmada, katılımcılara demlenmiş kakao, kafeinli kakao, kafeinsiz kakao ya da kafeinsiz ve kakaosuz ilaçmış gibi verilen fonksiyonsuz maddeler halinde (placebo) sıcak içecekler verildi.

İçeceği içtikten sonra katılımcılardan, düşünsel işlevlerini ve ruhsal durumlarını değerlendirebilecekleri bir dizi işler yapmaları istendi. Araştırmacılar, sade kakao içenlerin dikkat eksikliğiyle bağlantılı daha az hata yapıldığını tespit ettiler. Kakaoya kafein eklendiğinde de “düşünsel etkileri” arttırdığı ve sade kahve içmenin “kaygı yaratan etkileri” azalttığı gözlemlenmiştir.

Araştırmacı Boolani, test sonuçlarına ilişkin “Kahve ve kakaonun kesinlikle öğrenciler ve dikkat arttırmaya ihtiyacı olan diğer insanlar için umut vadeden iyi bir seçim olduğunu gösteriyor” dedi.

Ali Boolani, yapılan çalışmanın hiçbir şekilde çikolata ve kahve markasının sponsorluğunda gerçekleşmediğini ekledi.


Kaynak: Independent