Ana SayfaGüncelMüdür tarafından cinsel istismara uğrayan öğrenciler: Dini kullanarak kamufle oldu

Müdür tarafından cinsel istismara uğrayan öğrenciler: Dini kullanarak kamufle oldu

HABER MERKEZİ – Ankara Haymana’da okul müdürü S.K. tarafından 3 yıl boyunca cinsel istismara maruz bırakılan öğrenciler, müdürün dini ve iktidara yakın duruşunu kullanarak kendini kamufle ettiğini söyledi.

Ankara Haymana’da Nuri Bektaş Anadolu Lisesi müdürü S.K. okul pansiyonunda kalan 100 öğrenciye cinsel istismarda bulunmaktan gözaltına alınıp adli kontrol talebiyle serbest bırakılmış ardından gelen tepkiler üzerine tutuklanmıştı.

dihaber’e konuşan tanık öğrenciler, müdürün kendisini dindar biri olarak gösterdiğini söylediler. Öğrenciler, iktidar partisi temsilcileriyle yakınlığını kullanan S.K.’nın istismarı 3 yıl boyunca sistematik olarak sürdürdüğünü de ifade etti.

“Yurtta kendi iktidarını başlattı”

Tanık öğrencilerden biri S.K.’nın öğrencileri Cuma namazına götürdüğünü ve öğrencilere cezalar verdiğini belirterek şunları söyledi:

Dini istismar eden bir insandı. Cumalara falan götürüyordu bizi. Kadir geceleri düzenliyordu. Dışardan çok dindar bir insan gibi görünüyordu. Yurtta kendi iktidarını başlattı, bize çarşı izinlerini yasaklattı. Genelde cezalandırma yöntemi uyguluyordu.

Arkadaşlarımıza ‘Akşam yanıma gelin’ diyordu, eğer arkadaşlarımız gitmezse ertesi günü sabah sekizden akşama kadar etüt yaptırıyordu. Bizim okuldan çıkmamıza izin vermezdi. Arkadaşlarımız yanına gidince de cinsel istismarda bulunuyordu. Ama arkadaşlar bunu bildiğinden korkuyorlardı, gitmiyorlardı yanına çoğu zaman. Gitmediklerinde ertesi günü çok sinirli oluyordu. Çarşı izinlerimizi elimizden alıyordu. Telefonlarımızı topluyordu.

“Korktukları için anlatamadılar”

Cinsel istismarı bizzat gördüğünü söyleyen öğrencilerden biri arkadaşlarının korktukları için sustuklarını söyledi.

Tanık öğrenci, istismara maruz bırakılan bir arkadaşının intiharın eşiğine geldiğini ve “Ben artık dayanamıyorum, intihar edeceğim” dediğini anlattı.

Tanık, müdürün AKP’ye yakın durduğunu da anlatarak, “Bir kere iki AKP gençlik kolları başkanını da getirip iki ağaç diktirdi bahçeye 15 Temmuz şehitleri için. Hatta birlikte fotoğrafları da var ağaç dikerken” diye konuştu.