Ana SayfaGüncelNewroz kutlamasına gelen İtalyan belediye başkanı sınır dışı edildi

Newroz kutlamasına gelen İtalyan belediye başkanı sınır dışı edildi

HABER MERKEZİ – Newroz kutlamasına katılmak için Türkiye’ye gelen İtalya’nın Santomenna Belediye Başkanı Massimiliano Voza gözaltına alınarak sınır dışı edildi.

İtalya’nın güneybatısında bulunan Salerno kentine bağlı Santomenna kasabasının belediye başkanı Massimiliano Voza, Newroz kutlamasına katılmak için Türkiye’ye geldi.

İtalyan basınında yer alan habere göre Voza, ‘Napoli, Kobani İçin’ adlı komitenin üyesi olarak Diyarbakır’a gitmek üzere Perşembe günü geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Kobani’ye destek için kurulmuş olan komite üyelerinin, Newroz kutlamalarına uluslararası gözlemci sıfatıyla HDP’nin davetlisi olarak katılmak üzere Türkiye’ye geldiği belirtildi.

Voza, bir gece gözaltında tutulduktan sonra işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilerek Roma’ya gönderildi.

Massimiliano Voza basın mesuplarına yaptığı açıklamada, “İstanbul havalimanında dün akşam gözaltına alındım ve sonra ‘güvenlik’ gerekçesiyle sınır dışı edildim” ifadelerini kullandı.

Voza, “Bir gece boyunca sebepsiz yere alıkonuldum ve sorgulandım. İtalya Konsolosluğu’nu aramama dahi izin verilmedi. Bu arada Dışişleri Bakanlığımız da girişim başlatmıştı” dedi.