Ana SayfaGüncelNusaybin’deki patlamada yaşamını yitiren Güneş kardeşler toprağa verildi

Nusaybin’deki patlamada yaşamını yitiren Güneş kardeşler toprağa verildi

HABER MERKEZİ – Nusaybin’in Abdulkadir Paşa Mahallesi’nde yerde buldukları cismin patlaması sonucu yaşamlarını yitiren 3 ve 5 yaşlarındaki Güneş kardeşler toprağa verildi. Çocukların amcası Ramazan Güneş, “O cismin nerden geldiğini bilmiyoruz. Dışarıdan gelmiş” dedi.

3 yaşındaki Havin Güneş ve 5 yaşındaki Fatih Güneş adlı kardeşler, Mardin’in Nusaybin ilçesi Abdulkadir Paşa Mahallesi’nde dün evlerinin bahçesinde buldukları cisimle oynadıkları sırada meydana gelen patlamada yaşamını yitirmişti.

Güneş kardeşler Moris Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven ile Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, Mardin milletvekilleri Mithat Sancar ve Erol Dora, Batman Milletvekili Saadet Becerikli’nin yanı sıra Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Defin işlemlerinin ardından bir konuşma yapan Baydemir, “Eğer sorarsanız kavga nedir, savaş nedir, zulüm nedir? Zulüm suçsuz yere öldürülen çocuklardır” ifadelerini kullandı. Baydemir, bütün amaçlarının bu topraklarda zulmü bitirmek olduğunu söyledi.

Baydemir, “Ama bunu hala başaramadık. Bunun için ailemizden özür diliyoruz. Biz Nusaybin’in yaralarını sarmaya gelmiştik. Ama yüreğimizde başka yaralar açtılar” diyerek aileye başsağlığında bulundu.

Patlamada yaşamını yitiren çocukların amcası Ramazan Güneş ise dün yaşanan olaya ilişkin şunları söyledi:

Yasaktan iki ay sonra eve yerleşmişlerdi. Evin bahçesinde bir şey yoktu. Anneleri sabah erkenden avluyu yıkamıştı. O cismin nerden geldiğini bilmiyoruz. Dışarıdan gelmiş.

  Nusaybin'deki patlamada yaralanan kardeşlerden 5 yaşındaki Fatih de yaşamını yitirdi

Çalışmalar iptal edildi

Cenaze töreninin ardından Baydemir ile beraberindeki heyet HDP ilçe binasına geçti.

Yaşanan patlamadan dolayı ilçedeki halk buluşmalarını iptal ettiklerini aktaran HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, savaşı büyüten bugünkü politikalar olduğunu söyleyerek, referandum seçimlerinde oylanacak şeyin sadece bir anayasa değişikliği olmadığını dile getirdi.

Çocukların özgürce yaşayabileceği bir dünya için mevcut politikalara ‘Hayır’ denileceğini ifade eden Sancar, Nusaybin halkına başsağlığı diledi.

‘Adalet olsaydı bugün bu çocuklar ölmeyecekti’

Daha sonra söz alan Osman Baydemir, şöyle konuştu:

Eğer bu ülkede adalet olsaydı, bugün bu çocuklar ölmemiş olacaktı. Bir devletin küfrü onun zulmüdür. Eğer bu coğrafyada zulüm olmasaydı bugün bu çocuklar yaşıyor olacaktı. Hakkın ve hukukun tecellisi için çalışmamızı en üst düzeyde sürdüreceğiz. Bebekler, çocuklar, anneler hayatlarını kaybetmesinler diye mücadeleye devam edeceğiz.


Kaynak: dihaber