Ana SayfaÇeviriÖğretmenleri artık onları ‘ayıramayacak’

Öğretmenleri artık onları ‘ayıramayacak’

HABER MERLKEZİ – 5 yaşındaki Jax ve onun en iyi arkadaşı Reddy, öğretmenlerinin “onları karıştırması” için aynı saç traşını yaptırdı. Onlara göre tek “farkları” saç kesimleri.

Jax ve Reddy isimli iki yakın arkadaş, aynı saç kesimini yaptırmak istedi.

5 yaşındaki çocukların Pazartesi günü okula gitmeyi iple çekiyorlar. Bu oyunun amacı ise şöyle: ‘Aynı saç traşını yaptırınca o kadar benzeyecekler ki öğretmen sınıfta onları karıştıracak’.

İnternette yüz binlerce insanın paylaştığı görüntüler, “‘farklılık’lardan rahatsız olmanın” sonradan öğrenilen, belki de öğretilen bir şey olduğunu kanıtlar nitelikte.

Jax’in annesi Lydia Stith Rosebush, sosyal medyada paylaştığı gönderide olayı şu ifadelerle anlattı:

Jax’e saçları çok uzadığı için hafta sonu tıraş olması gerektiğini söyledim. Jax de saçlarını çok kısa kestirmek istediğini, böylece en yakın arkadaşı Reddy ile aynı görüneceklerini söyledi. Pazartesi Reddy’yle aynı saç kesimiyle okula gitmek için sabırsızlandığını, bu sayede öğretmenlerinin onları ayıramayacağını söyledi. Aynı tıraşla öğretmenlerini kandırmanın çok komik olacağını düşünüyordu. Buradaki Jax ve Reddy’nin yılbaşı programından bir kare. Eminim hepiniz benzerliği fark edeceksiniz. Eğer bu nefret ve önyargının sonradan öğrenildiğine en iyi kanıt değilse başka ne olur bilemiyorum. Jax’in aralarında gördüğü tek fark saç stilleri.

Çocukların saç tıraşı olmadan önceki fotoğrafı

Çeviri-Derleme: EZGİ GÜL