Ana SayfaGüncelÖnder: Onlar Bolu Beyi, biz Köroğlu’yuz

Önder: Onlar Bolu Beyi, biz Köroğlu’yuz

HABER MERKEZİ – HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Bşbakan Yıldırım’ın “Bolu Beyi’nin torunları” sözlerine atıfta bulunarak “Onlar Bolu Beyi biz Köroğlu’yuz” dedi.

Partisinin Ankara İl Örgütü’nün düzenlediği  ‘başkanlık’ referandumu kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, dün Bolu’da halka seslenirken “Bolu Beyi’nin torunları” diyen Başbakan Binali Yıldırım’ın sözlerine atıfta bulundu.

Önder ayrıca, Yıldırım’ın HDP’yi yuhalatmasına da değinerek şunları söyledi:

Bolululara ‘Bolu Beyi’nin torunları’ dedi. Köroğlunu unuttu. Onlar Bolu, Köroğlu olan biziz çünkü, adamın aklına nasıl gelsin. Bunu beylerle bostan ekmesinin doğal sonucuna verelim.

Orada Sayın Kılıçdaroğlu yuhalanıyor buna engel oluyor ama sıra HDP’ye gelince onları yuhalayabilirsiniz diyor. Bu ülkenin başbakanı böyle ferze yumurtlayamaz. Onları yuhalayabilirsiniz demek onları katledebilirsiniz de demektir. Bizi yuhalamayı teşvik edenler, kamuda bizi linç etme teşviki de yapıyor.

“Onların zulmüne daha çok çalışarak cevap vereceklerini” söyleyen Önder, “İlk Hayır’ımız bu zulme olacak. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi teslim olmuş görmeyecekler bunun en büyük cevabını da 17 Nisan sabahı görecekler” diye konuştu.

Önder devamla da şunları söyledi:

“Yıldırım’ı yarattın niye takip etmiyorsun”

Ben Binali Yıldırım’ı muhatap almak istemiyorum onu aradan çıkararak doğrudan Allah’a sesleniyorum. Ya Rabbil Alem, yarattın bu kulu niye takip etmiyorsun. Ya Rabbi bunun içine niye biraz vicdan koymadın. Bunu yarattın niye bizi yarattın. Başbakanı, her ağzını açtığında hakaret edenleri aradan çıkarıp sana sesleniyoruz ya rabbi. Onlar bizi yuhalatabilir ama bize onlar için 17 Nisan günü için dayanma gücü diliyorum. Bu vukuatsız kabadayılara dayanma gücü ver.