Ana SayfaDünyaPablo Escobar’ın oğlu: Babam hakkındaki diziler gangsterliğe özendiriyor

Pablo Escobar’ın oğlu: Babam hakkındaki diziler gangsterliğe özendiriyor

HABER MERKEZİ – Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın oğlu Juan Pablo Escobar, babasını konu edinen “Narcos” gibi dizilerin gerçekleri yansıtmadığını söyledi ve “Uyuşturucu dünyasıyla ilgili televizyon dizileri, gangster olmaya özenen bir genç nesil yaratıyor” eleştirisinde bulundu.

Pablo Escobar’ın oğlu Juan Pablo Escobar

Dünyanın en ünlü uyuşturucu kaçakçılarından Kolombiyalı Pablo Escobar’ın oğlu Juan Pablo Escobar, babası hakkındaki dizilerin yapımcılarını “gangster olmaya özenen genç nesiller yaratmakla” suçladı.

Oğul Escobar, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen “Libri Come” isimli kitap festivalinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Burada “Pablo Escobar: Narcos’un son sırları” adlı kitabını tanıtan oğul Escobar, Netflix’in ünlü yapımı “Narcos” gibi dizilerin gerçekleri yansıtmadığı eleştirisinde bulundu.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre Juan Pablo Escobar, şunları söyledi:

Babamın imajının suç eylemlerini yüceltmek için kullanılmasından hoşlanmıyorum. Uyuşturucu dünyasıyla ilgili televizyon dizileri, gangster olmaya özenen bir genç nesil yaratıyor. Bunu bana sosyal medyadan gelen mesajlardan biliyorum. Babamın maskesini takan ya da saçlarını, bıyıklarını ona benzeten gençler bana fotoğraflarını yolluyor. Televizyon dizileri babamın imajını yüceltiyor. Ben de babamı öven kitaplar yazsaydım üç kat daha fazla kitap satardım.

Öte yandan kitabında babasını, “hem oğlu olarak ona duyduğu sevgiyi, hem de düşmanlarının nefretini yansıtarak” anlattığını da söyleyen Escobar, “Babamın düşmanlarıyla konuşmak onu tamamen farklı bir açıdan tanımamı sağladı” dedi.