Ana SayfaGüncelReferandum anketi: Sandığa gitme oranı artışta

Referandum anketi: Sandığa gitme oranı artışta

HABER MERKEZİ – A&G’nin gerçekleştirdiği referandum araştırmasına göre yurttaşların yüzde 87.9’u sandığa gideceğini belirtiyor. Geçtiğimiz ay yapılan ankete göre bu oran yüzde 3 civarında artış gösteriyor.

16 Nisan’da yapılacak olan ‘Başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu yaklaştıkça, sandığa gidecek yurttaşların oranının ne kadar olacağı da önem kazanıyor.

A&G’nin üç bin kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre yurttaşların yüzde 87.9’u ‘Mutlaka sandığa gideceğim, oyumu kullanacağım’ diyor.

Sandığa gitme oranında artış var

Cumhuriyet’te yer alan habere göre 25-27 Şubat 2017 günleri Türkiye genelinde 7 coğrafi bölgede, 42 ilde, 126 mahalle-köy ve beldede, 18 yaş ve üstü 1.511’i kadın, toplam 3 bin 27 denekle, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapılan anketin detayları şöyle:

Her 100 kişiden 88’i ‘Mutlaka sandığa gidip oyumu kullanacağım’ derken yüzde 8’i ‘Belki gider oyumu kullanırım’, yüzde 4’ü ise ‘Oy kullanmayacağım, sandığa gitmeyeceğim’ demekte.

‘Mutlaka sandığa gideceğim, oyumu kullanacağım’ diyenlerin oranında artış var.

Referandumda ‘Mutlaka sandığa gidip oyumu kullanacağım’ diyenlerin oranı Ocak ayında 85.3’tü. Şubat ayında bu oran yaklaşık 3 puan artarak yüzde 87.9’a yükseldi.

“Katılımın yükselmesi ‘Hayır’ çıkma şansını artırır”

MetroPoll araştırma şirketi sahibi Prof. Özer Sencar, geçtiğimiz hafta DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada “Katılım yüzde 85’in üzerine çıkarsa ‘hayır’ çıkma şansı daha güçlü” demişti.

Sancar, “Özellikle eğitimli gençlerin referanduma katılımının artması, sonucu ‘hayır’ yönünde etkileyebilir” diye de eklemişti.

  MetroPoll'den referandum anketi: Gençler sandığa giderse 'Hayır' güçlenir



Önceki Haber
Kadınlar 8 Mart'ı sokaklarda karşılıyor: İşte il il eylem programı
Sonraki Haber
İnşaat İşçileri Sendikası neden 'Hayır' dediğini Kadıköy sokaklarında anlattı