Ana SayfaEkonomiRusya: Yeni pazarlara girip Türkiye’nin yerini kolayca dolduracağız

Rusya: Yeni pazarlara girip Türkiye’nin yerini kolayca dolduracağız

HABER MERKEZİ – Rusya Tarım Bakanı, Rusya’dan aldığı bir dizi tarım ürününe yeni vergiler getiren Türkiye’nin yerini 5 ay içerisinde dolduracaklarını söyledi.

Türkiye’nin, Rusya’dan aldığı buğday, ayçiçeği yağı ve bir dizi tarım ürününe yeni vergiler getirmesiyle ilgili Rusya’dan bir açıklama geldi.

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, vergiler getiren Türkiye’nin yerini 5 ay içerisinde dolduracaklarını söyledi.

Sputnik’in haberine göre Türkiye’nin vergi kararının ‘beklenmedik’ olduğunu belirten Tkaçev, “Bu, güney bölgelerimiz için güçlü bir darbe oldu. Zira Türkiye neredeyse 3 milyon ton buğday alıyordu” ifadelerini kullandı.

Ancak Rusya Tarım Bakanı bunun telafi edileceğini de ekledi:

2-3 ya da maksimum 5 ay içerisinde yeni pazarlara girip Türkiye’nin yerini kolayca dolduracağız.

Ne olmuştu?

Türkiye, buğday ve bir dizi ürünün vergisiz ithal edildiği ülkelerin yer aldığı listeden Rusya’yı 15 Mart’ta çıkarmıştı.

Türkiye’nin bu adımı, Rusya’nın Türkiye’den alınan domatese yönelik yasağı kaldırmamış olması yüzünden atmış olabileceğini yorumları yapılmıştı.

Rusya basınının Rusya Tarım Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı habere göre, Türkiye’nin Rusya’dan alacağı ürünler için belirlediği vergi oranı buğday ve mısır için yüzde 130, pirinç için yüzde 45, ayçiçeği yağı için yüzde 36, ay çekirdeği içinse yüzde 13.5.

Bunun yanı sıra Türkiye, daha önce açıklanmamasına rağmen Rusya’dan aldığı baklagiller için de yüzde 9.7 oranında vergi getirdi.




Önceki Haber
Meksika'da bir kadın gazeteci katledildi
Sonraki Haber
🎭 | Tiyatro aşkını cesaretle harmanlayan bir sahne perisi: Afife Jale