Ana SayfaDünyaSuriye’de ‘en az 42 kişinin yaşamını yitirdiği’ hava saldırısına ilişkin ABD’den açıklama

Suriye’de ‘en az 42 kişinin yaşamını yitirdiği’ hava saldırısına ilişkin ABD’den açıklama

HABER MERKEZİ – Suriye’nin kuzeyinde rejim karşıtı grupların elindeki Etarib yakınlarında bir camiye düzenlenen ve en az 42 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısına ilişkin ABD’den açıklama geldi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye’nin kuzeyinde rejim karşıtı grupların elindeki Etarib yakınlarında bir camiye düzenlenen hava saldırısında en az 42 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gözlemevi’nin açıklamasına göre, Türkiye sınırına yaklaşık 20 km mesafede bulunan Etarib’deki saldırıda 100’den fazla kişi de yaralandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada saldırının sabah namazı sırasında düzenlendiği ve dolayısıyla caminin dolu olduğu belirtildi.

ABD’den açıklama

Düzenlenen saldırıyla ilgili ABD’den açıklama geldi.

ABD Merkez Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, dün El Kaide’ye karşı İdlib’de bir hava saldırısı düzenlendiği ifadeleri yer aldı.

CENTCOM Sözcüsü Albay John J. Thomas, “Biz bir camiyi hedef almadık. Bizim hedef aldığımız ve toplantının yapıldığı bina hala ayakta duran bir camiden 15 metre ötedeydi” diye konuştu.

Thomas ayrıca, saldırıda sivil kayıplar bulunduğu iddialarının araştırılacağını da söyledi.

Previous post
Kadın tutuklu: 8 Mart'ta gardiyanlar tarafından cinsel işkenceye maruz bırakıldım
Next post
IŞİD'in Manisa'daki örgütlenmesi ve kentteki 'aleni' faaliyetleri