Ana SayfaDünyaTHY’nin ABD uçuşlarına elektronik cihaz yasağı

THY’nin ABD uçuşlarına elektronik cihaz yasağı

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump’ın 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD’ye direkt yapılan uçuşlarda yolcuların uçağa boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihaz almasına yasak getirdi. Yasağa Türk Hava Yolları çıkışlı ABD uçuşlarının da dahil olduğu açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, 8 ülkeyle ilgili yeni bir yasak düzenlemesine imza attı.

Associated Press’e konuşan ABD’li bir yetkili, 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD’ye direkt yapılan uçuşlarda yolcuların uçağa boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihaz almasına yasak getirildiğini söyledi.

ABD basınında yer alan haberlere göre ise Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden ABD’ye seyahat eden yolcuların dizüstü ve tablet bilgisayarların yanı sıra kamera ve DVD oynatıcı gibi elektronik cihazları kabine almalarının yasaklanacağı ve bagaja verilmesi koşulunun getirileceği belirtildi.

Direktifin bir “güvenlik tehdidi” sonucu verildiği ve uygulamanın bugünden itibaren başlamasının beklendiği belirtiliyor.

THY’den açıklama

Türk Hava Yolları (THY) uygulamanın bugün tebliğ edilmesiyle birlikte yürürlüğe girdiğini bildirerek ABD’ye uçacak yolcularını uyardı.

Bilgilendirmede şöyle denildi:

İstanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların uçak altı kargo bölümünde taşınması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir.