Ana SayfaGüncelTutuklu HDP’li vekiller için Meclis’te komisyon kurulacak

Tutuklu HDP’li vekiller için Meclis’te komisyon kurulacak

HABER MERKEZİ – TBMM Başkanlık Divanı’nda tutuklu HDP’li milletvekilleri için komisyon kurulması kararı alındı.

TBMM Başkanlık Divanı toplantısında tutuklu HDP’li milletvekilleri için akademisyen ve hukuk uzmanlarından oluşan bir komisyon kurulması kararı alındı.

Meclis’te dün (9 Şubat) yapılan toplantıda TBMM İdare Amiri HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, tutuklu milletvekilleri konusunda Kasım 2016 tarihinde Başkanlık Divanı’nı acil toplantıya çağırdıklarını anımsatarak, bugüne kadar bu konuda hiçbir geri dönüş yapılmadığını söyledi.

Önder toplantıda Meclis Başkanı Kahraman’a “13 milletvekilinin tutuklu olması, Meclis gündeminde peyzajdan daha ağırlıklı bir gündem tutmalı. Bu Meclis’in onurudur, kendi iradesidir” diye seslendi.

Önder’in talebinin ardından Kahraman tutuklu milletvekilleri konusunun toplantının birinci gündem maddesi olarak görüşülmesi önerisini sundu. Kahraman’ın önerisi kabul edildi.

Kahraman, hukuk uzmanları ve akademisyenlerden oluşan bir heyeti tutuklu milletvekilleri konusunda imkânları araştırmak üzere toplantıya çağıracağını ifade etti. Edinilen bilgiye göre akademisyen ve hukuk uzmanlarından oluşacak komisyonunun tutuklu milletvekillerinin yasama faaliyetlerine katılım imkanlarını araştıracağı öğrenildi.

HDP’nin tutuklu milletvekilleri şöyle:

Eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş,  Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Şırnak milletvekili Ferhat Encü, Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel ve Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Siirt Milletvekili Besime Konca ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İdris Baluken

Son olarak HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin ardından parti üyeliği de düşürülmüştü. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosu’nun Figen Yüksekdağ’ın parti üyeliği ve görev kaydına ilişkin bilgileri Yargıtay’ın sicil kayıtlarından düşürmüştü.