Ana SayfaGüncel‘Uluslararası Sanatçı Filmleri’ sergisi İstanbul Modern’de

‘Uluslararası Sanatçı Filmleri’ sergisi İstanbul Modern’de

HABER MERKEZİ – Dünyanın dört bir yanından sanatçıların video, animasyon ve kısa filmlerini İstanbul’da bir araya getiren Uluslararası Sanatçı Filmleri 2017 programı kapsamında yer alan sergi İstanbul Modern’de ziyarete açıldı.    

Uluslararası Sanatçı Filmleri (Artists’ Film International 2017) programı kapsamında düzenlenen ‘İstanbul Sanatçı Filmleri’ sergisi bu yıl ‘işbirliği’ konusuna odaklanıyor.

Uluslararası Sanatçı Filmleri sergisi, farklı coğrafyalardan 7 sanatçı ve sanatçı grubunun ‘işbirliği’ konulu video, animasyon ve kısa filmlerinden oluşuyor.

Sergi, İstanbul Modern Kısa Süreli Sergiler Alanı’nda 8 Mart-21 Mayıs tarihleri arasında görülebilecek.

Sergide; Türkiye’den Cengiz Tekin, Birleşik Krallık’tan Mikhail Karikis, Almanya’dan Dario Azzellini & Oliver Ressler, Hindistan’dan Desire Machine Collective, İtalya’dan Adrian Paci, Kaliforniya, ABD’den Mary Reid Kelley & Patrick Kelley ve Teksas, ABD’den Denise Ferreira Da Silva & Arjuna Neuman’ın çalışmaları yer alıyor.

Bu yılın konuğu: Cengiz Tekin

İstanbul Modern Sergiler ve Programlar Direktörü Çelenk Bafra ve Asistan Küratör Senem R. Kantarcı’nın hazırladığı sergi, farklı türdeki işbirliklerinin sanatsal üretim sürecindeki yansımalarının yanı sıra bir kavram olarak ‘işbirliği’nin dönüştürücü etkisine de odaklanıyor.

Programın bu yılki konuğu ise Diyarbakır’da yaşayan sanatçı Cengiz Tekin’in ‘Cennetten Hemen Önce’ adlı videosu 2017 yılı içinde İstanbul Modern’in yanı sıra programın uluslararası ortaklarında da gösterilecek.

Ayrıca sergi kapsamında Cengiz Tekin ile bir söyleşi de düzenlenecek.

Cengiz Tekin 

1977 Diyarbakır doğumlu Cengiz Tekin, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olur. Fotoğraf ve video çalışmalarında genellikle toplumsal yaşamın kök salmış gelenek, aile, inanç gibi unsurlarını el alan Tekin, özellikle yaşadığı coğrafyanın gündemindeki meselelere eğilir.

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.