Ana SayfaGüncelValilikten, HDP seçim lokaline izin yok, AKP’ye var

Valilikten, HDP seçim lokaline izin yok, AKP’ye var

HABER MERKEZİ – HDP’nin Batman’ın Bahçelievler Mahallesi’nde açmak istediği seçim lokaline izin vermeyen valilik, aynı şartlarda olan AKP’nin baraka olan seçim lokaline izin verdi.

16 Nisan’da yapılacak anayasa referandumu çalışmaları sürerken Batman Valiliği’nden çifte standart niteliğinde bir karar geldi.

dihaber’in haberine göre Batman Valiliği, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Bahçelievler Mahallesi’nde açmak istediği seçim lokaline “5490 sayılı kanun çerçevesinde adres bilgilerinin oluşmayacak olması nedeniyle Çadır, karavan, seyyar veya sabit baraka, tır dorsesi, sabit otobüs ve kamyon kasası vb. yerlerin seçim bürosu olarak kullanılamayacağı” gerekçesiyle izin vermedi.

HDP il örgütüne gönderilen bu gerekçe ile yarın (28 Mart) açılması planlanan lokale izin verilmezken, AKP il binasının yanında bulunan alana AKP seçim lokalinin açılışına izin verildi.

HDP yönetimi ise AKP’nin açtığı lokalin üstünün saçlarla kapatıldığını, etrafının da açık olduğunu belirterek, kendi seçim lokalleri ile AKP’nin seçim lokali arasında bir fark olmadığını ifade etti.

AKP seçim lokalinin de bir barakadan ibaret olduğunu söyleyen yöneticileri Valiliğin bu kararına tepki gösterdiler.