Ana SayfaGüncelYAŞAM EYLEMİ | İnsanlara iyilikle bak

YAŞAM EYLEMİ | İnsanlara iyilikle bak

Eğer güzel gözlerin olmasını istiyorsan, insanlara iyilikle bak, eğer saçların güzel olsun istiyorsan, bırak çocuklar ellerini geçirsin saçlarından, ince bir bedense isteğin, ekmeğini açlarla bölüş ve güzel dudaklara sahip olmak için, sadece güzel sözler söyle…

[Audrey Hepburn]


AYTÜL HASALTUN


İnsan olmanın dayanılmaz çaresizliğinden dayanışma ile kurtulmak mümkündür. Öyle ya üstümüzde başımızda bir şey olmadan karda kışta yaşayamıyoruz, doğal bir kürkümüz yok ama alacak paramız olmasa da eşin dostun fazlalıklarıyla bedenimizi sıcak tutup kurtulabiliyoruz. Ve para dağılımı bu kadar adaletsiz oldukça birbirimiz için olmak daha da önemli hale geliyor. Ki konu para olmasa da, mesela karşıdan karşıya geçmesine yardım ettiğiniz bir yaşlı bir çocuk ya da engelli biri, sizi de daha iyi hissettirmiyor mu?

Peki en son ne zaman bir bakıma ihtiyaç duyan birini ya da huzurevi ya da çocuk esirgeme kurumunu ya da mor çatı kadın dayanışma evini ya da bir barınağı ya da hastanıkla mücadele eden birini ziyaret ettiniz? Peki hiç böyle bir ziyaret gerçekleştirdiniz mi? Peki ya savaştan kaçıp ülkemize sığınan mülteciler? Dayanışma ve destek gösteremileyeceğiz o kadar çok yer var ki… Yeterki gönlünüze göre bir yer seçin. Size daha çok dokunan, değen popülasyon hangisi? Bir yaşlıyla bir fincan kahve içmenin, belki öz bakımına yardım etmenin, bir çocuğun boncuk gözlerinde çoğalmanın, bir kadının ya da savaştan kaçmış biriyle omuz omuza olmanın, ateşi beraber düşürmenin ve bir hayvanın başını okşayıp patisini tutmanın mutluluğu inanın ki çok başka.

Çok meşkuluz, kabul! Başımızı kaşıyacak vaktimiz yok? Ama hiç sormaz mısınız kendinize, böyle dolu dizgin nereye gidiyorum diye? Ve neden bir kuşu, bir çocuğu ya da ailemdeki birini, mesela babaannemi bile görmeye yarayan gözlerim yok diye?