Ana SayfaGüncelYAŞAM EYLEMİ | Özünü görmek isteyen can’a bakar

YAŞAM EYLEMİ | Özünü görmek isteyen can’a bakar

Aynalar türlü türlüdür. Yüzünü görmek isteyen cam’a bakar, özünü görmek isteyen can’a bakar.

[Mevlana]


AYTÜL HASALTUN


En son ne zaman aynaya baktınız? Ama öyle pantolonla kazağın rengi birbirine uyuyor mu gibi bir kaygıyla değil, kırışıklıklar ya da beyaz saçlar için de değil. Kendinizle iletişim kurmak için. Gözlerinizin içine bakıp en derininizi görmek için.

Bu yazıları yazarken sıklıkla tekrarladığım ‘nezaket, cesaret ve iyilikle…’ sloganını hatırlarsınız belki. Nezaket aynada neyle karşılaşırsanız karşılaşın şefkatinizi ve ilginizi üzerinden çekmememiz için önemli olacaktır. Cesaret ise pek çok insanın kolaylıkla yapamadığı bir şey varsa o da yüzleşmektir ki, aynada olduğun kişi olduğunu görmek yani kendinizle yüzleşmek cesur bir harekettir. Ve kesinlikle övgüye değerdir. Kendinize bakıp o an neye ihtiyacı olduğunu sormak ise kendi iyilik ve sağlığınız için yapacağınız en içten eylemi beraberinde getirecektir. Belki de istediği sadece bir bardak kahveyle biraz dinlenmek olacaktır. Kimlere kahve yapmadınız ki kendinizi neden erteleyip duruyorsunuz?

Evet yıllar geçer ve izi en çok yüzümüzde kalır. Ve bu izler onurla taşınmayı hakeder. İrili ufaklı pek çok mücadelenin, sabırla beklemenin, kayıpların ardından dökülen gözyaşlarının bir karşılığının olması çok mudur? Hiçbir şeye ihtiyacınız yok botoksa ya da saç ektirmeye ya da başka bir estetik operasyona. Olduğunuz halinizle eminim ki çok çok güzelsiniz. Lütfen şimdi bu güzel kadına/erkeğe kocaman gülümser misiniz?