Ana SayfaGüncelYıldırım: Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye’ye göre yapıyor; bakın, Hollanda seçimlerine ayar verdik

Yıldırım: Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye’ye göre yapıyor; bakın, Hollanda seçimlerine ayar verdik

HABER MERKEZİ – 16 Nisan’daki referandum sürecinde Çankırı’da düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Yıldırım, “Türkiye büyük bir devlet. Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye’ye göre yapıyor. Bakın Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi. Bir kez daha ırkçılığı Avrupa’da frenledi” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, ‘Başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumuna dair Çankırı’da düzenlenen mitingde konuştu.

Avrupa ile yaşanan krize de değinen Yıldırım, şunları söyledi:

Ey Hollanda, ey Almanya; özgürlükçü görünüp yasak uygulamak size yakışıyor mu? Teröristleri koruyup kollayacaksınız, bakanlarımız geldiğinde de yolunu keseceksiniz, konuşturmayacaksınız. Orada yapılanları görüp bakanlarımıza destek olmaya gelen soydaşlarımızın üzerine de atlarınızla, itlerinizle yürüyeceksiniz. Bu zorbalık, bu yasakçı zihniyet Avrupa için kara bir lekedir. Hiç merak etmeyin. Türkiye büyük bir devlet. Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye’ye göre yapıyor. Bakın Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi. Bir kez daha ırkçılığı Avrupa’da frenledi.

Avrupa’yı “Türk düşmanlığı” ve “İslam korkusu” ile suçlayan Yıldırım, devamla şunları dile getirdi:

Şunu Avrupa’nın bazı ülkeleri hiç unutmasın; bu yapılanları bir kenara yazdık. Gerektiği zaman, gerekli karşılıklar da verildi. Verilmeye devam edecek. Bu baskıcı tutuma en güzel cevabı siz, Çankırı, 16 Nisan’da vermeye hazır mısınız? Eminim ki Avrupa’da yaşayan 5 milyon kardeşimiz de bunları takip ediyor. Onları sakin olmaya, kışkırtmalara aldırış etmemeye davet ediyorum. Değerli gurbetçi kardeşlerim, vereceğiniz cevap seçiminiz olsun. 16 Nisan’da vereceğiniz cevap, Avrupa için ibret olsun.

“Ey Hollanda, Rotterdam oradaysa Çankırı burada” ifadesini kullanan Yıldırım, Çankırılı yurttaşlardan ‘Evet’ oyu istedi.

  Erdoğan: Avrupa Birliği haçlı-hilal mücadelesini başlattı
  Çavuşoğlu Hollanda seçimininde 'din savaşlarını' gördü: Avrupa'yı çökertmeye başladınız

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan: Avrupa Birliği haçlı-hilal mücadelesini başlattı
Sonraki Haber
Onu hayata bağladı: Yüzme zorluğu çeken Japon balığına 'tekerlekli sandalye' yaptı