Ana SayfaGüncelYıldırım referandum mitinginde: ‘Buna yuh çekin’ deyip HDP’yi yuhalattı

Yıldırım referandum mitinginde: ‘Buna yuh çekin’ deyip HDP’yi yuhalattı

HABER MERKEZİ – Partisinin Düzce’de düzenlediği ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu mitinginde konuşan Başbakan Yıldırım, HDP’den bahsederken mitinge katılanlara “Tamam, buna yuh çekin” diyerek HDP’yi yuhalattı.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin anayasa değişikliği referandumu kampanyası için Düzce’de düzenlediği mitingde konuştu.

Konuşmasından “HDP” den bahsettiği sırada kalabalıktan gelen “Yuh” seslerine karşılık “Tamam, buna yuh deyin” diyerek HDP’yi yuhalatan Yıldırım, HDP hakkında “Bölücü bunlar, Kandil’in taşeronları” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’ın ‘başkanlığı’ anlattığı ve ‘Hayır’ diyenleri eleştirerek hedef aldığı konuşmasındaki ‘yuhalama’ bölümleri şu şekilde:

Kılıçdaroğlu ‘yuha’lanırken engelledi: ‘Yuh demeyin, dinleyin’

‘Meclis’in etkinliği kayboluyor’ diyorlar. Hepsi yalan dolan. Kılıçdaroğlu… (Yuh sloganları atılınca) Yuh demeyin dinleyin dinleyin, boşver değmez. Kılıçdaroğlu bizim anlatamadığımız işi anlattı fıkra gibi. ‘Siz bu sistemi getiriyorsunuz da yeni değişiklik gelirse Cumhurbaşkanı bir partiden Başbakan başka partiden olursa ne olacak’ diyor. Bizim anlatamadığımızı sen en güzel şekilde anlattın. Aslında teşekkür de etmek lazım. Ama yardımcısı ‘Kemal Bey hepsini biliyor yanlış açıklamadı tersinden okudu’ diyor. Zaten bunlar her şeyi tersinden okuyorlar işleri güçleri tersinden gitmek. Eller Ay’a bunlar yaya. O tutmadı cahillikleri ortaya çıkınca çevir kaz yanmasın.

Bunlar her şeye karşı. Marmaray’ı yaparsın Avrasya Tüneli’ni yaparsın bunlar karşı. Hızlı tren yaparsın bunlar yine karşı. Maşallah ‘Çarşı her şeye karşı’ diyorlar ya bunlar onları da geçti. Yeni anayasada yargı tarafsız olsun diyoruz. Kılıçdaroğlu buna da karşı. Ama niye olduğunu anladık. Meğerse Kılıçdaroğlu anayasa değişikliği metnini okumamış. Daha fazla da Kılıçdaroğlu ile vaktimizi doldurmayalım işimize bakalım. Bu kadar şeyi söyledikten sonra Kılıçdaroğlu geçenki referandumda hangi sandıkta oy kullanacağını unutmuştu gidememişti bu sefer bari gitsin ‘Evet’ versin. Bizim söylediğimizi söylüyor. Gitsin işi tamamlasın.

HDP ‘yuha’lanırken ‘Devam’ dedi

Bir de HDP var. Tamam, buna yuh çekin. Bunlar bölücü, bunlar Kandil’in taşeronları. O Kandil’i de başlarına yıkacağız, taşeronlarına da gereğini yapacağız.




Önceki Haber
HIV ile yaşayan işçinin 8 yıl sonunda gelen hukuk zaferi
Sonraki Haber
Kayyum 8 Mart'ta çiçek verdi, ertesi gün kadınları işten çıkardı