Ana SayfaGüncel‘YPG Türkiye’ye tehdit değil’ diyen ABD’li komutan: Kürtler Rakka operasyonuna katılacak

‘YPG Türkiye’ye tehdit değil’ diyen ABD’li komutan: Kürtler Rakka operasyonuna katılacak

HABER MERKEZİ – ABD ordusunun Irak’ta bulunan en üst düzey komutanı General Stephen Townsend, Kürt güçlerinin Rakka operasyonunda yer alacağını açıkladı. Townsend ayrıca YPG’nin Türkiye’ye tehdit oluşturduğuna dair bir kanıt görmediğini de belirtti.

ABD’li komutan Stephen Townsend, Rakka operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bağdat’tan telekonferans yoluyla Pentagon muhabirlerine verdiği brifingde konuşan Townsend, operasyonda Kürt güçlerin yer almasını beklediğini söyledi ve ekledi: “Gerçek şu ki Rakka bölgesinde de Kürtler bulunuyor.”

Townsend, Türkiye ve ortak güçlerinin operasyona nasıl katkı sağlayabilecekleri noktasında Türk yetkililerle görüşmelerinin devam ettiğini de belirtti.

Amerikalı komutan, Kürtlerin operasyona katılımını beklemekle beraber, “Kentin demografisinin Kürtler, Türkmenler ya da operasyona katılan herhangi bir grup tarafından değiştirileceğini düşünmüyorum. Suriye’nin kuzeyindeki her Suriyeli’nin muhtemelen Rakka’nın kurtarılmasına katılmasını bekliyorum” diye konuştu.

Townsend bir soru üzerine, YPG’nin Türkiye’ye bir tehdit olduğuna dair kesinlikle hiçbir kanıt görmediğini de söyledi:

Onların liderleriyle konuştum, nasıl çalıştıklarını izledik. Devamlı olarak bize Türkiye’ye saldırma yönünde bir arzu taşımadıkları, Türkiye’ye bir tehdit olmadıkları yönünde güvence verdiler. Aslına bakılırsa, Türkiye ile iyi bir çalışma ilişkisi içerisinde olmak istiyorlar ve ben de son iki yıl içerisinde onların Türkiye’ye bir tehdit oluşturduğu ya da Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye herhangi bir saldırı planlandığı yönünde kesinlikle hiçbir kanıt görmedim.




Önceki Haber
Bahçeli'den AKP'ye 'Evet' garantili Barzani resti: 'Yemin ettik, dönmeyeceğiz'
Sonraki Haber
Barbaros Şansal tahliye edildi