Ana SayfaGüncelYüksekdağ ve Demirtaş’tan Newroz mesajı

Yüksekdağ ve Demirtaş’tan Newroz mesajı

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkaları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, gönderdikleri Newroz mesajında, “Zulmün ve zalimin karşısında da boyun eğmeyecek, diz çökmeyeceğiz. Halkımızın onurunu her yerde koruyacak ve mutlaka kazanacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın Newroz mesajı yayımlandı.

HDP tarafından yayımlanan mesaj Newroz meydanlarında da okunacak.

Yüksekdağ ve Demirtaş’ın “Zindanlardaki bütün HDP’li siyasetçiler adına” gönderdikleri mesaj şöyle:

Çok değerli kardeşlerimiz,
Sevgili annelerimiz,
Genç arkadaşlarımız,
Kadın yoldaşlarımız,

Yediden yetmişe Newroz alanlarını dolduran milyonları özgürlük ateşinin sıcaklığıyla selamlıyoruz. Çözüme, demokrasiye ve barışa vesile olması dileğiyle hepinizin Newroz Bayramı’nı kutluyoruz.

En koyu karanlıkları bile aydınlatan Newroz ateşi, bu yıl da baskılara ve yasaklara rağmen coşkuyla yanıyor.

Sayın Öcalan’ın tarihi barış çağrısıyla görkemli bir şölene dönen 2013 Newrozu’ndan bugüne, maalesef ki siyaset kurumu halklarımıza barışı armağan edemedi. Egemen siyasi kimliğin savaş ısrarı bunun temel nedeni olsa da, bizler kendimizi halkımıza karşı borçlu ve mahcup hissediyoruz.

Zindanda rehin tutulan binlerce HDP’li yoldaşımız adına sizlere bir kez daha şunu açık yüreklilikle ifade etmek isteriz ki, demokratik siyasetle özgürlük arayışından asla vazgeçmeden barış mücadelemizi sürdüreceğiz.

Zulmün ve zalimin karşısında da boyun eğmeyecek, diz çökmeyeceğiz. Halkımızın onurunu her yerde koruyacak ve mutlaka kazanacağız.

Bu vesileyle bir kez daha Newroz Bayramınızı kutluyor, Newrozu direnişin ve onurun bayramı olarak tarihe yazdıran bütün şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyor, her birinizi ayrı ayrı yürekten selamlıyoruz.

Newroz pîroz be!


  Yüz binlerin buluştuğu Diyarbakır Newrozu'nda 'Hayır' çağrısı ve barış mesajı
  Binler İstanbul Newrozu'nda buluştu
  İzmir'den Van'a Newroz kutlamaları: 'İnsanlar barışa layıktır'

13 HDP’li vekil tutuklu

HDP’nin tutuklu milletvekilleri şöyle: Eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel ve Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Siirt Milletvekili Besime Konca, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Binler İstanbul Newrozu'nda buluştu
Sonraki Haber
'Ailemin vatanını sadece 'Ararat' filminde gezdim': Ermeni yönetmen Atom Egoyan'ın portresi