Ana SayfaGüncel1 Mayıs’a bir gün kala: İstanbul’da gözaltı operasyonu

1 Mayıs’a bir gün kala: İstanbul’da gözaltı operasyonu

HABER MERKEZİ – 1 Mayıs’a bir gün kala İstanbul’da operasyonlar düzenlendi. ESP ve SGDF üyelerinin evlerine düzenlenen polis baskınıyla biri gazeteci 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından bu sabah Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi, Esenler Kazım Karabekir Mahallesi, Maltepe Gülsuyu Mahallesi ile Sultanbeyli, Kartal, Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi’nde çok sayıda eve eş zamanlı baskın düzenlendi.

Operasyonda, Etkin Haber Ajansı (ETHA) gönüllü muhabiri Meşale Tolu Kartal, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Sinan Aktaş, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri Osman Tunç, Serkan Zorlu, Mustafa Tezel, Deniz Havuç ve Ulaş Ömer Sezgin gözaltına alındı.

dihaber’de yer alan habere göre SGDF üyesi Sıla Kaymak ve ESP üyesi Doğukan Gürsoy’un haklarında arama kararı olduğu iddiasıyla evlerinde aramalar yapıldı.

Suruç Katliamı tanığı Binali Alankuş’un İstanbul’daki soruşturma kapsamında Antalya’daki evine de operasyon düzenlendi. Evde bulunmayan Alankuş’un evinde polisin arama yaptığı öğrenildi.

ESP 1 Mayıs için Taksim demişti

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF), Devrimci Yolda Özgürlük, Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC), Maltepe Sokak Kültür Derneği, Mücadele Birliği Platformu, Partizan, Proleter Devrimci Duruş (PDD), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) ve Birleşik Devrimci Parti, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacaklarına dair açıklama yapmıştı.

ESP İstanbul İl Başkanı Pınar Türk, “‘Hayır’ bitmedi” diyenlerin mücadelesinin sürdüğünü kaydetmişti.


  1 Mayıs’ta İstanbul: Bazı yollar trafiğe kapatılacak, deniz ve metro ulaşımı kısıtlanacak