Ana SayfaGüncel1 Mayıs’ta İstanbul: Bazı yollar trafiğe kapatılacak, deniz ve metro ulaşımı kısıtlanacak

1 Mayıs’ta İstanbul: Bazı yollar trafiğe kapatılacak, deniz ve metro ulaşımı kısıtlanacak

HABER MERKEZİ – 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanmasına izin verilmezken Taksim’e ulaşıma da engeller geldi. Bazı yolların trafiğe kapatılacağı ve deniz ile metro ulaşımının kısıtlanacağı açıklandı.

İstanbul’da 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanmasına bu yıl da izin verilmemişti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), bu yılki 1 Mayıs’ı “Hayır’ını al da gel” sloganıyla Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlayacağını açıklamıştı.

Yine de İstanbul’da Taksim’e giden yolların trafiğe kapatılacağı ve deniz ile metro ulaşımının kısıtlanacağı belirtildi.

Trafiğe kapatılacak yollar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre saat 05.00’ten itibaren Bakırköy’de İncirli Caddesi, Olgunlar Sokak, İsmail Erez Bulvarı, Ekrem Kurt Bulvarı, Fikret Yüzatlı Caddesi, Bahçesaray Sokak, Sayfiye Sokak, Pembeay Sokak, Pelinli Sokak ve Akıl Hastanesi Caddesi trafiğe kapatılacak.

Beyoğlu’nda trafiğe kapatılacak yollar ise şöyle:

Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Sıraselviler Caddesi, Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Feriköy ile Dolmabahçe arası tüneli (gidiş-geliş). Alternatif güzergâhlar: Unkapanı Köprüsü’nden ve Perşembe Pazarı’ndan gelen akım, Kasımpaşa ve Karaköy istikametine, Kasımpaşa’dan gelen akım, Tuz Ambarı ışıklardan Hasköy ve Karaköy istikametine, Dolapdere’den gelen akım, Divan Kavşağı’ndan ve Tünel üzerinden Şişli istikametine veya Stat üzerinden Beşiktaş istikametine, Dolmabahçe Gazhane Caddesi’nden gelen akım, Gümüşsuyu’na verilmeden Beşiktaş veya Karaköy istikametine yönlendirilecek.

Deniz ve metro ulaşımı kısıtlanacak

Beşiktaş, Kabataş ve Karaköy iskelelerinden Şehir Hatları seferleri ve her iki yaka arasındaki deniz motoru seferleri yapılmayacak.

Tünel seferleri, füniküler seferleri ile Yenikapı-Hacıosman metro hattı üzerinde bulunan Taksim, Şişhane, Osmanbey metro istasyonları saat 05.00’ten itibaren etkinlik bitimine kadar seferlere kapalı olacak.

İstanbul Valiliği’den açıklama

İstanbul Valiliği de 1 Mayıs’a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “İstanbul genelinde vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla 30 bin 101 Emniyet mensubumuz görev alacaktır” denildi.

Previous post
Küba'da uçak düştü: 8 askeri görevli yaşamını yitirdi
Next post
Son KHK ile 66 barış akademisyeni de ihraç edildi