Ana SayfaGüncel19. Uluslararası Eskişehir Film Festivali’ne geri sayım başladı

19. Uluslararası Eskişehir Film Festivali’ne geri sayım başladı

HABER MERKEZİ – 19. Uluslararası Eskişehir Film Festivali 5 Mayıs’ta seyirci ile buluşuyor. Festivalde 41 uzun metrajlı film, 4 belgesel ve 55 kısa film gösterilecek.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Uluslararası Eskişehir Film Festivali 5 – 13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yönetmen Paul Negescu’nun “Two Lottery Tickets” filminin Türkiye galası ile başlayacak olan festivalde, 41 uzun metrajlı film, 4 belgesel ve 55 kısa film izleyiciyle buluşacak.

Festivalde ayrıca sinema öğrencileri ve sinema alanında kendini geliştirmek isteyen izleyiciler için dersler yapılacak.

Kadın yönetmenlerin filmleri: Mor Perde

Festival programında bu yıl, kadın yönetmenlerin filmlerine yer veren “Mor Perde” bölümü de yer alacak.

Diğer bölümler ise ‘Engelli Farkındalık’, ‘Satıcı’, ‘Genç Karl Marx’ gibi filmlerin gösterileceği ‘Dünya Festivallerinden’ ve yeni yerli yapımları izleyiciyle buluşturan ‘Türk Sineması 2016-2017’.

Festivalin Onur Ödülleri bu yıl, Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularından İzzet Günay ve Lale Belkıs’a, Sinemaya Emek Ödülleri ise Tomris Giritlioğlu ve Zeki Baksı’na verilecek.

19. Uluslararası Eskişehir Film Festivalinde yılın Performans Ödülleri Ecem Uzun ve Haydar Şiman’a, Sinema Sanatına Katkı ödülü ise Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğine verilecek.

Ödüller 5 Mayıs’ta yapılacak açılış töreniyle sahiplerine verilecek.