Ana SayfaGüncel2 kız öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakan öğretmen gözaltında

2 kız öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakan öğretmen gözaltında

HABER MERKEZİ – Kütahya’da ortaokulda okuyan 2 kız öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakan Sosyal Bilgiler öğretmeni U.K. polis tarafından gözaltına alındı.

Kütahya’da Şehit Uzman Çavuş Hasan Kahraman Ortaokulu’nda 39 yaşındaki  Sosyal Bilgiler öğretmeni U.K., iki kız öğrenciyi cinsel istismara maruz bıraktı.

DHA’nın haberine göre U.K. öğretmenler odasında kimse olmadığı sırada öğrencilerden birini taciz etti ve bunu kimseye anlatmaması için çocuğu tehdit etti.

İddialara göre öğretmen U.K. daha sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi sırasında sınıfa girerek diğer bir kız öğrenciyi istismara maruz bıraktı.

İstismar, öğrencinin okul müdürüne söylemesi ile açığa çıktı. Müdürün, bunu polise bildirmesinin ardından öğretmen U.K. ile kız öğrencinin ders sırasında sınıftan çıkarılmasına izin veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni A.L.A. gözaltına alındı. A.L.A., polise ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Öğrencilerin aileleri, cinsel istismarda bulunmakla suçlanan U.K.’den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan U.K., suçlamaları kabul etmedi.

U.K., yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.