Ana SayfaDünyaFransa’da gazeteci ve hakimlere ‘mermi’li tehdit

Fransa’da gazeteci ve hakimlere ‘mermi’li tehdit

HABER MERKEZİ – Fransa’da bir grup,  politikacıların yolsuzluk yaptığına dair iddiaları gündeme taşıyan Le Canard Enchaine ve Mediapart gazeteleri çalışanlarına mermi yollayarak tehdit etti. Tehditler üzerine harekete geçen savcılık olay hakkında soruşturma başlattı.

Fransa’da politik skandalları ve bazı politikacıların yaptığı iddia edilen yolsuzlukları gündeme getirmesiyle bilinen Le Canard Enchaine ve Mediapart gazeteleri çalışanları ve hakimler kendilerine ‘Toplu Temizleme Kolektifi 2J’ adını veren bir grup tarafından ölümle tehdit edildi.

Grubun üzerinde tabut resmi bulunan mermileri bazı gazeteci ve hakimlere göndererek tehdit etmesi üzerine savcılık harekete geçerek soruşturma başlattı.

Geçmişte cumhurbaşkanı adayı olan bazı politikacılarla ilgili yolsuzluk iddialarını ortaya çıkarması ile gündeme felen Le Canard Enchaine, en son merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisinin cumhurbaşkanı adayı François Fillon’un eşi Penelope’nın haksız kazanç sağladığını haberleştirmişti.

Savcılık, Fillon hakkında “kamu kaynaklarının kötüye kullanılması, kurumsal varlıkların suistimali, bu suçların gizlenmesi ile nüfuzu kötüye kullanma ve görev ihlali” suçlamasıyla dava açılmasına karar vermişti.

Daha önce evi ve Meclisteki bürosu aranan Fillon hakkında, eşinin 8 yıl süreyle Mecliste hiç çalışmadan ‘danışman’ sıfatıyla 900 bin avro maaş aldığı ve iki çocuğuna senatoda 2 yıl süreyle hiç çalışmadan yine ‘danışman’ sıfatıyla 84 bin avro maaş ödendiği iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştı.