Ana SayfaGüncel3 gazeteci ve 1 belgeselci günlerdir gözaltında

3 gazeteci ve 1 belgeselci günlerdir gözaltında

HABER MERKEZİ –  Hatay’da 9 Nisan’da gözaltına alınan İtalyan gazeteci Gabriele Del Grande ve referandum sonrasında gözaltına alınan belgeselci Kazım Kızıl, Naber Medya muhabiri Anıl Deveci ile Sendika.org editörü Ali Ergin Demirhan gözaltında tutulmaya devam ediyor.

Hatay’da 9 Nisan’da gözaltına alınan İtalyan gazeteci-belgeselci Gabriele Del Grande ile İzmir’de referandum sonucunu protesto eylemlerinde haber takibi yaptıkları sırada gözaltına alınan belgeselci Kazım Kızıl, Naber Medya muhabiri Anıl Deveci ve Sendika.Org’a düzenlenen polis baskını kapsamında gözaltına alınan site editörlerinden Ali Ergin Demirhan günlerdir gözaltında tutuluyor.

Belgesel çalışması için bulunduğu Hatay’da 9 Nisan’da gözaltına alınan İtalyan gazeteci ve belgeselci Gabriele Del Grande, 18 Nisan tarihinde açlık grevine başladığını duyurmuştu. İlk defa 18 Nisan’da ailesiyle iletişim kurabilen Del Grande, durumunun iyi olduğunu ancak şahsi eşyalarına el konduğunu, ne bir avukatla ne de bir başkasıyla görüşmesine izin verildiğini, hakkında bir suçlamada da bulunulmadığını söyleyerek açlık grevine başlayacağını açıklamıştı.

Kamera Sokak kolektifi kurucularından, ‘Ölmez Ağaç Yırca’ belgeselinin yönetmeni Kazım Kızıl ve Naber Medya muhabiri Anıl Deveci, İzmir’de YSK protestoları sırasında haber takibi yaparken gözaltına alındı. Kızıl ve Deveci’yle birlikte 5 gündür gözaltında bulunan 19 kişinin bugün Bayraklı Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

Onlarca kez erişim engeli getirilen Sendika.Org’un ofisine 20 Nisan’da ‘Evet’i gayrimeşru gösterdikleri” iddiasıyla yapılan polis baskınında gazeteci Ali Ergin Demirhan gözaltına alınmıştı. Sendika.Org avukatlarından Sercan Aran, gazeteci Ali Ergin Demirhan’ın referandum sonucunun gayrimeşru olduğunu yazması gerekçesi ile gözaltına alındığını belirtti ve Demirhan’ın açlık grevine başladığını duyurdu.