Ana SayfaGüncel5. Engelsiz Filmler Festivali Mayıs’ta başlıyor

5. Engelsiz Filmler Festivali Mayıs’ta başlıyor

HABER MERKEZİ – 5. Engelsiz Filmler Festivali 5-23 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de özel gösterimler ile seyirci ile buluşacak. Festival aynı zamanda dans ve kamerayı Bakış Açısı atölyesinde buluşturacak.

Ankara’da 4 senedir düzenlenen bu sene rotasına İstanbul ve Eskişehir’e çeviren Engelsiz Filmler Festivali 5 Mayıs’ta başlıyor.

Açık Toplum Vakfı’nın ana destekçisi olduğu festival 5-7 Mayıs’ta Eskişehir’de, 12-14 Mayıs’ta İstanbul’da, 18-23 Mayıs’ta ise Ankara’da gerçekleştirilecek.

Gösterimler, sesli betimleme, işaret dili çevirisi ve ayrıntılı altyazı ile takip edilebilecek.

Festival kapsamındaki gösterimlere Eskişehir’de Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi Kırmızı Salon, İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu SineBu, Ankara’da ise Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu’nun ev sahipliği yapacak.

‘Çocuklar İçin’ seçkisi

Festivalde ayrıca çocuklara farklı dünyaların kapılarını aralayarak, hem farklı gerçekliklere tanık etmelerini hem de düş kurmalarını sağlamak adına ‘Çocuklar İçin’ seçkisi de yer alacak.

Seçkide yer alan filmler; Denizin Şarkısı, Hayalet Çocuk, Hayalet Çocuk ve Robinson Crusoe.

Bakış Açısı atölyesi

British Council’in işbirliğiyle gerçekleşecek, koreograf ve dans terapisti Tuğçe Tuna’nın yöneteceği Bakış açısı atölyesi, beden hareketi ve kamera hareketi ilişkisinden hareketle, beden odaklı ve hareket eden iki farklı disiplin arasında bir köprü kurmayı hedefliyor.

Farklı Bedenlerle Dans projesi dansçılarının da yer alacağı atölye, beden odaklı gösteri sanatları ya da görsel sanatlar alanlarında deneyimi olan herkese açık ve ücretsizdir. Kısa özgeçmişinizi ve atölyeye katılım amacınızı anlatacağınız bir paragraflık motivasyon mektubunu [email protected] adresine göndererek 3 Mayıs’a kadar atölyeye başvurulabilir.

Program

Tüm gösterimlerin ücretsiz olacağı festival programına dair ayrıntılı bilgiye engelsizfestival.com adresinden ulaşabilirsiniz.