Ana SayfaGüncelAA’nın ‘ilanı’ sonrası Erdoğan: Sonuçlar hayırlı olsun

AA’nın ‘ilanı’ sonrası Erdoğan: Sonuçlar hayırlı olsun

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve BBP Başkanı Destici’yi arayarak referandum sonucu için tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi arayarak referandum sonucu için tebrik etti, ‘sonuçların millet için hayırlı olmasını’ diledi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise “Aziz milletimiz büyük bir olgunluk içinde sandık başına gitmiş ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesine hür iradesiyle onay vermiştir” dedi.

AA’ya göre sonuçlar

Anadolu Ajansı’nın açıkladığı rakamlara göre halk oylamasında yüzde 51,21 ‘Evet’, yüzde 48,79 ‘Hayır’ dedi.

YSK verileri ve muhalefetten itirazlar

HDP Sözcüsü Osman Baydemir’in açıkladığı son Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre sandıkların henüz yüzde 91’i açıldı.

Ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger yaptığı açıklamada ‘manipülasyon yapıldığını’ söyledi. Aksünger’e göre 2,5 milyon sorunlu oy var.

HDP Genel Merkezi ise sandıkların 3’te 2’sine itiraz edeceklerini duyurdu. Açıklamada, “Bize ulaşan veriler, 3-4 puan düzeyinde manipülasyona işaret ediyor” dedi.