Ana SayfaDünyaABD: Yanlışlıkla DSG’yi vurduk, DSG: Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

ABD: Yanlışlıkla DSG’yi vurduk, DSG: Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ – ABD Savunma Bakanlığı, Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması amacıyla düzenlenen operasyon sırasında Demokratik Suriye Güçleri’ni yanlışlıkla vurduğunu ve 18 DSG’linin yaşamını yitirdiğini açıkladı. DSG ise yaşanan olayın sebeplerinin netleştirilmesi için soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması amacıyla düzenlenen Fırat’ın Gazabı adlı operasyonda Tabka bölgesinde Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yönelik yanlışlıkla hava saldırı düzenlediğini açıkladı.

18 DSG’linin yaşamını yitirdiği hava saldırısına ilişkin Pentagon’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun 11 Nisan’da Suriye’de düzenlediği hava saldırısında yanlışlıkla 18 Suriye Demokratik Güçleri personelinin hayatını kaybetti.

Hava saldırısı, ortak olduğumuz güçler tarafından talep edilmişti. Hedef noktasını IŞİD’in saldırı mevzisi olarak tespit etmişlerdi. Fakat, hedef noktasının esasında Suriye Demokratik Güçleri’nin ilerideki bir saldırı mevzisi olduğu ortaya çıktı.

Konuya ilişkin DSG Genel Komutanlığı’ndan da açıklama geldi. DSG, olayın sebeplerinin netleştirilmesi için uluslararası koalisyon ile birlikte soruşturma başlatıldığını açıkladı.

DSG’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde 2 gün önce, Tebqa kenti çevresinde yaşanan çatışmalarda ortaya çıkan bir yanlışlık sebebiyle 17 arkadaşımız şehit düşmüş ve yaralanan arkadaşlarımız olmuştur.

QSD Genel Komutanlığı, Uluslararası Koalisyon ile ortak bir çalışma yürüterek, yaşanan olayın sebeplenin netleştirilmesi için soruşturma başlatmıştır. Şehit düşen arkadaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz.