Ana SayfaDünyaABD’de bir doktor kız çocuklarını sünnet etti iddiası

ABD’de bir doktor kız çocuklarını sünnet etti iddiası

HABER MERKEZİ – ABD’de bir doktorun 6 ile 8 yaşındaki kız çocuklarını sünnet ettiği iddia edildi. Kadın sünnetinin yasak olduğu ülkede doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

ABD’nin Michigan eyaletine bağlı Detroit kentinde bir hastanenin acil servisinde çalışan doktor Jumana Nagarwala hakkında, 6 ile 8 yaş aralığındaki kız çocuklarını sünnet ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Adalet departmanı yetkilileri ilgili davanın, 1996’da kabul edilen ve kadın sünnetinin yasaklandığı kanun doğrultusunda, mahkemeye gelen ilk dava olduğunu belirtiyor.

Savcılar, Nagarwala’nın son 12 yıldır Livonia’nın Detroit banliyösündeki bir sağlık ocağından kadın sünneti işlemlerini gerçekleştirdiğini, mahkemeye sundukları bir şikayetle iddia etti.

ABD’li avukat Daniel Lemisch, “Kadın sünneti, kadınlara ve kız çocuklarına karşı acımasız şiddet biçimini teşkil ediyor” diyerek, uygulamanın ABD’de ciddi bir federal suç olduğunu hatırlattı.

Geçen Şubat ayında sünnet uygulaması yapılan iki çocuk ile görüşen yetkililer, çocuklardan birinin mikroplardan kurtulmak için, diğer çocuğun ise ameliyat sonrası ağrılarından ve yürümekte zorlandığı için doktora götürüldüğünü, ancak her iki çocuğun da sünnet edildiğini ifade etti.